Hej på er, hoppas att ni har haft en fin påskhelg hitintills. Kanske är ni på påsklov med familj eller kompisar och sitter just nu i en snögrop med näsan vänd mot solen och slösurfar lite mellan åken, eller i bikini på en vit sandstrand för all del.

Det är måndag och ny vecka igen. Röd dag i kalendern visserligen men jag ska sitta och jobba lite. Fast jag åker inte till kontoret utan tänkte sitta hemma. Eventuellt tar jag med mig datorn och sätter mig på ett kafé för att ha lite folk omkring mig, annars får jag nog lappsjuka när det är så tyst omkring mig här hemma. Efter lunch ska jag faktiskt göra en telefonintervju och eventuellt blir det också en promenad med Martin.

Saker jag har planerat de närmaste dagarna är annars att skriva klart två texter som ska lämnas in plus en pressrelease, slutföra coachningen med Håkan, ha möte om ett möjligt samarbete, träffa min terapeut och gratta Sanna som fyller år.

Under helgen som gått har jag tänkt mycket på pappa. Jag saknar honom något oerhört och tycker emellanåt att det är svårt att veta vad jag ska göra med alla känslor som kommer upp. Pappa hade en sådan där dagbok för varje dag i tio år, där man skriver tre rader om dagen och noterar små och stora händelser. Vad man gjorde den dagen, hur vädret var osv. Jag har suttit och bläddrat i dagboken den här helgen, läst bland slumpmässigt valda datum och år. Det är något fint och underbart vardagligt med de där korta noteringarna. Jag kan se pappa så tydligt framför mig, hur han sitter där vid sitt arbetsbord och noterar i boken med snirkliga bokstäver. Han hade en oerhört vacker handstil.

Tyvärr han hann aldrig skriva klart dagboken. Pappa dog med ett drygt år kvar innan den sista dagen var ifylld. När jag bläddrar genom sidorna konstaterar jag att hans anteckningar blev allt färre från slutet av 2016 för att helt upphöra den 8 februari 2017 då han började åka skytteltrafik in och ut ur sjukhuset.

Så här står det om annandag påsk.

2009, 13 april: Halvklart, 14 grader. Målade och bytte panel på grannens förråd. Jenny på besök.

2010, 5 april: Regn, 1 grad. Snö hela fm. Lunch Hasselbacken, Shen Yun på Cirkus. Middag hos Ann + Greger + tanterna.

2011, 25 april: Halvklart, 3 grader. Köpte ny jacka. R på Macys. Poolen vid lgh. R hittade röda baddräkten. Wharf Tavern Restaurant.

2012, 9 april: Soligt till regn, 8 grader. R + L grus på lilla gräsmattan. Städdagen avklarad. Vi tränade i Golfpunkten.

2013, 1 april: Halvklart, 4 grader. Kallt. L pensionärspromenad. R neurolog DS. S + A dagis. S middag. Kortspel M + S.

2014, 21 april: Soligt, 20 grader. Annandag påsk. Lunch ute på framsidan. Småbarnen sprang nakna i värmen. J kortspel.

2015, 6 april: Halvklart, 6 grader. Satte upp fågelholken. Fixade i växthuset. Såg Frej-J.Södra 0–1, otur.

2016, 28 mars: Sol, 14 grader. R ute hela dan. L sattte lökar, rensade på framsidan. Lunch ute. Middag hos Ann + G + Barbro.

2017, 17 april:

2018, 2 april:

Pappa hemma i trädgården någon gång tidigt 1980-tal.