Allt är blått, luften är varmt och mättad.

Den senaste veckans morgnar har börjat längs havet medan solen gick upp. Alla nyanser av blått var där, från energiska turkoser till pigga blåtoner och djupa blågröna nyanser.

Kall i tonen; men är inte blått den varmaste färgen? Den ger mig en känsla av lugn och stillhet. Den är balanserande, hoppfull, skyddande och flexibel.

Blåklintsblått är en av de finaste färgerna jag vet men min garderob består av blått i många olika nyanser. Den är den mest mångsidiga kulören och har en edge över de typiska färgerna, svart och vitt. Likt klarblått vatten är den flytande och fungerar överallt, både i modet, i hemmet och i sminkpaletten.

Blått fungerar som den perfekta mellanbasen. Den är seriös och lekfull, elegant men ändå enkel. Den fungerar i varje outfit och klarar allt från formella arbetsdagar till fina fester till casual-helger. Parat med rätt komplementfärg kan den drastiskt förändra looken. Och den matchar verkligen med alla andra färger – hur fint är det inte att kombinera marinblått och svart? En kombination jag förr tyckte var en no-no men som i dag älskar.

Vilka är era favoritfärger?