I går skulle jag varit på Eataly för att lära mig göra egen pasta i deras La Scuola, så ni hade kanske spetsat in er på ett schysst pastarecept i dag. Nu blev det inte så för kocken var sjuk. För att ni ändå inte ska gå tomhänta denna onsdag nu när ni laddat för kolhydrater så kommer här ett toppenrecept från Go Golfilicious, nämligen färsk pasta med kantareller och rökt sidfläsk.

Nu brukar jag inte äta pasta särskilt ofta eftersom jag ofta får problem med magen, men när jag väl gör det vill jag gärna tillaga det med svamp. Kantareller och sidfläsk passar väldigt bra att servera till färsk pasta och den här rätten är dessutom både lättlagad och lyxig, lika god till lunch som till middag. Väl bekomme!

För egen del blir det lunch i språnget i dag. Ska strax in till stan för att göra en spännande intervju med en av alla dessa unga, duktiga, kvinnliga entreprenörer – snart att läsa om i en tidning nära dig. Ha en fin onsdag nu!

Färsk pasta med kantareller och rökt sidfläsk
4 personer

Ingredienser:
500 g färsk pasta
4 dl rensade kantareller
200 g rökt sidfläsk
1 dl salladslök, skivad
olivolja
1 dl rödvinsås
smör
salt och peppar
ruccola
parmesanost

Gör så här:
Koka upp lättsaltat pastavatten.
Rensa kantarellerna noga och skär större svampar i mindre bitar. Tärna sidfläsket och skiva salladslöken. Fräs alltsammans i olivolja tills det fått färg.
Koka pastan al dente. Häll av vattnet och blanda ihop pastan med kantarellblandningen och rödvinsås. Runda av med en klick smör, salt och peppar.
Garnera med ruccola och riven parmesanost.

 

Foto: Peter Cordén, Golf is Art