Hej! Det är onsdag, veckans bästa dag och dags för den här gamla goa listan igen. En favorit med olika kategorier som en liten pulsmätare över livet här och nu. Hoppas att ni får en härlig dag!

Min senast sedda film:

”Love Actually” – julens bästa feelgood och ett måste att se åtminstone en gång så här års.

Min senast lästa bok:

Jag (och det är nu jag tar upp skämskudden framför ansiktet) har knappt läst en bok sedan i somras … Jag har haft så mycket annat att jag inte haft ro att sätta mig ner men jag längtar verkligen efter långa lässtunder så det ska jag definitivt se till att få i jul. Den senaste lästa boken var i varje fall ”Louise”, en välskriven deckare med bra driv av Mikaela Bley.

Min senaste resa:

Palma i oktober. Älskar Palma under hösten, fortfarande högsommarvarmt men utan horder av turister. Längtar till i vår då jag åker dit igen.

Min senaste matextas:

Brak-ostbrickan jag svängde ihop efter ett besök hos Vincent på Androuët. Banon, Appenzeller, Crottin de Chavignol, Comté, Tomme aux fleurs, mmm… Tummen upp för fransk ost.

Min senaste dryck:

Eh, julmust!

Min senast lyssnade låt:

Det var någon av de just nu mest populära låtarna på topplistorna som jag hörde på gymmet i morse. Minns inte vilken för jag tycker de låter likadant allihop. Inget jag skulle köpa själv direkt. Däremot lyssnade jag igår kväll på Dean Martins cd The very best of, och det är musikmumma för mina öron.

Mitt senast sedda tv-program:

Nyheterna på SVT på tv:n och den australiensiska serien ”Hjärtats vägar” som jag binge-kollar i mobilen, samtidigt. Kan rekommendera båda.

Min senaste googling:

Adaptogener. Håller på med en jätteintressant artikel om skönhetstillskott och att äta sin skönhet som ni kommer att kunna läsa här snart.

Mitt senast mottagna sms:

Från DuttiOnline som informerade att min order nu var redo för pick-up i butiken.

Mitt senaste klädinköp:

Ett par bruna bikerboots från Massimo Dutti (se ovan). Ni får se snart!

Mitt senaste garderobsfynd:

En sidenscarf i svart och guld jag köpte i Peking för många år sedan. Jag har rätt många scarfar men denna har legat och gömt sig längst ner i högen. Jag tycker den är fin för den passar både att ha till en vardagslook med jeans, till festligare klädsel, att knyta om halsen, som skärp eller runt handväskan.

Min senaste modeupplevelse:

Intervjun jag gjorde med Cristiane Hagger, grundare av det danska märket Crãs tillsammans med Anne Charlotte Lembye, som jag gjorde för några dagar sedan. Crãs har tagit medvetenhet till en ny nivå genom att enbart använda återvunnet material men utan att ge avkall på hög modegrad. Tvärtom är deras design supercool, djärv, sexig och färggrann. Jag tycker det är så spännande med alla nya modeskapare som lyckas förena en hyperglamourös estetik med 100 procent hållbart producerade plagg.

Mitt senaste skönhetsmåste:

Glow Cycle Retin-Alt Power Serum från Ole Henriksen. Fullpackad med godsaker som bakuchiol, AHA-syror, extrakt från hibiskus och pärlemorskimrande lavendel får den mig att möta dagen med ny hy och fantastisk glow. Doftar dessutom underbart.

Min senast lyssnade podcast:

Snutsnack med min gode vän Hasse Brontén. Jag vet inte om det beror på att jag är dotter till en militär men allt som har med Försvaret och Polisen och deras arbete att göra intresserar mig. Den här veckans avsnitt heter ”Jag har mördat min fru i Karlstad” och bara det gör ju att man blir nyfiken.

Mitt senast skickade sms:

”Åh, härligt! Hoppas att allt är bra med dig” till en god vän till familjen som var på julkonsert med mamma och skickade en bild därifrån.

Mitt senast skickade mejl:

Till min kusin Annica som flyttat till L.A. tillsammans med sin familj under två år då hennes man fått jobb där. Jag funderar ju på att åka dit och ville ha lite tips av henne om boende och annat.

Min senast använda emoji:

Ett ulligt får. Som en blinkning till min stora stickade tröja i off-white jag hade på mig igår.

Min senast lästa tidning:

Morgontidningen. Som den nyhetsjunkie jag är plöjer jag Dagens Nyheter i pappersformat medan jag värmer upp på motionscykeln på gymmet på morgnarna. Perfekt att kombinera nytta med nytta eller nöje med nöje eller hur det nu var.

Outfitdetaljer: Dunjacka Everest // Jeans Levi’s // Handväska Massimo Dutti // Boots Mulberry (Afound)  // Scarf vintage 

 

 

Foto: Sean Lewthwaite