Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Sitter här vid mitt skrivbord och äter ett äpple och skriver detta inlägg med Earth Wind & Fires discodänga ”September” i lurarna. Så jäkla bra! Mina bordsgrannar måste tro att jag är knäpp som sitter och stoldansar för mig själv, haha!

Disco måste väl ändå vara bästa musikgenren alla kategorier. Beatsen, dansen, trancen. Fasen vad kul det måste ha varit under discoeran på 70-talet. Det finns inte en låt från den tiden som inte håller än och alla var jämt ute och dansade på klubbarna. Den absoluta peaken kom ju i samband med premiären av ”Saturday Night Fever” 1977. Tänka att kunna sina dance moves som Travolta i filmen, eller rulla runt med sina rullskridskor på Studio 54. Jag hade faktiskt ett par rullskridskor när jag var tonåring, vita med gula hjul och toe stop där fram. Tror fasiken att jag har kvar dem någonstans i pappas förråd … måste leta.

Några som verkligen kan förmedla glädjen som finns i discon är Alcazar, som underhållit oss i 20 år med discodängor som ”Stay the Night” och ”Blame it on the disco”. Alcazar har som ni kanske vet beslutat att lägga av och 2018 blir deras sista år tillsammans. Tråkigt, tycker jag, för de är alltid så förbaskat bra och det blir alltid discoös när de går upp på scen. För att fira sina 20 år drar de i alla fall ut på en sista turné med premiär i Halmstad nu på fredag. I slutet av december kör de på Cirkus i Stockholm och jag är så sugen att gå och se dem. Ska höra om inte tjejerna vill haka på. Såg ni förresten Andreas Lundstedts miniserie ”Blame it on the disco” på Svt (finns här)? Den var rätt bra faktiskt, en tidsresa tillbaka till 70-talets New York där discon föddes ur soulmusik, homofobi och verklighetsflykt.

I alla fall. För att liva upp tillvaron så här i början av oktober har jag fyllt en hel discokula med glittriga prylar. Ska vi ta och kika?

Klart vi ska.

Miniklänning med krage från Halpern.

Handväska från Kurt Geiger London.

Platåskor i sammet från Prada.

 

Ögonskugga från Nyx i guld och rosa.

 

Paljettbyxor från Halpern.

Paljettminikjol från Paco Rabanne.

Glitterstrumpor från Maria La Rosa.

Skimrande metallögonskuggor från W7.

Broderad meshtopp från Gina Tricot.

 

Rullskridskor i retrostil från Rio Roller.

Plisserad midikjol i metallic från Maison Margiela.

Guldhoops från Maria Black.


Korthållare med nitar från Valentino.

Jacka i fuskpäls från Samsøe & Samsøe.

Glittriga guldskor från Gucci.

 

Foto Alcazar: Henrik Halvarsson