Vem var Karl Lagerfeld bakom de mörka glasögonen? Denne fascinerande och hemlighetsfulle modeskapare som i 35 år var chefsdesigner på Chanel.

Häromkvällen botaniserade jag på SVT Play och fastnade framför dokumentären ”Karl Lagerfeld tecknar sitt liv”. Jag såg den faktiskt redan 2013 när jag befann mig i Paris och den visades i fransk tv. Nu är dokumentären tyvärr högaktuell i och med att han avled i februari, 85 år gammal.

Karl Lagerfeld var något en idol för mig, ett kreativt geni som var verksam in i det sista och som med stor nyfikenhet alltid blickade framåt. Han levde ett minst sagt spännande liv och man önskar ju att han hade hunnit med att skriva sina memoarer, så att vi verkligen hade fått möjlighet att ta del av hans liv och makalösa karriär genom hans egna ord. Nu blev det inte så, men vid detta tillfälle ställde han upp för ett franskt tv-team och pratade mode och minnen där han svarade på frågorna med tuschpenna och block. Dokumentären heter därför ”Karl Lagerfeld tecknar sitt liv”. Lagerfeld var väldigt privat av sig men här lättar han ändå lite på förlåten kring sitt liv och sin person.  Passa på att se medan den fortfarande är tillgänglig på SVT Play, riktigt bra!