I lördags var det grått ute och jag vaknade tidigt som vanligt. Efter träning i ottan bestämde jag mig för att klä mig i ljusa färger och sjuttiotalslookiga jeans. Kände mig ganska glad. Fast jag ser inte så glad ut på bilden men strunt samma, det är bara för att min kamera krånglar.

Jag satte mig och jobbade en stund. Rensade i inkorgen, förberedde frågor till en intervju nästa vecka, uppdaterade att-göra-listan. Sånt. Man kan riktigt se i bilden hur grått det var ute, det var som att dagsljuset inte ens klarade av att leta sig in genom fönstren.

Sedan var det dags att ta sig in till stan. Jag promenerade till Kungliga Biblioteket för att möta upp Alexander för en liten fotosession.

Visst ni att KB:s samlingar innehåller ett exemplar av allt in allt som trycks och ges ut i Sverige? Mer än 18 miljoner objekt, böcker, tidningar, reklamblad och mycket mer finns det i katakomberna. Så stolt att mina små böcker får gnida rygg med giganter som August Strindberg, Astrid Lindgren, Dag Hammarskjöld. Karin Boye och Vilhelm Moberg.

När vi var klara stannade jag till på Albert & Jacks som ligger precis intill. Drack cappuccino, läste tidningen och tog den obligatoriska kaffebilden.

Sen tog jag tåget hem för att gå till kyrkan. Min brors- tillika guddotter Emilia har gått en ledarutbildning för att bli ungdomsledare åt nya konfirmander så det skulle hållas mässa med ledarinvigning. Fasen vad fort de växer upp ungarna, nyss var hon en liten knodd och nu en ung kvinna med skinn på näsan.

Ute var det gråskala precis hela dagen men i kyrkan var det ljust och färgglatt. Efteråt bjöds det på fika men jag hann inte stanna kvar för jag behövde tvätta.

Jag och Kattie, Emilias mamma, och hennes kusin Daniel.

Väl hemma bytte jag om till skrotarkläder (läs: gympabrallor och tröja), samlade ihop min klädhög och tog trapporna ner till tvättstugan. Jag brukar alltid tvätta på lördagar, så så fick det bli även denna dag.

Medan maskinerna gjorde sitt ägnade jag mig åt mitt. Insidan av min ytterdörr har jag målat med magnetfärg och gjort till ett litet bildcollage. Fint, va? Jag skulle dock ha målat fler lager inser jag i efterhand för bilderna tenderar att rasa ner om man slänger igen dörren för hårt.

Det blev kväll, jag gjorde en snabb ratatouille som jag glömde fota, valde ut en favoritrulle ur mitt franska filmbibliotek och kröp ner i sängen. ”Små vita lögner” är en toppenfilm så den får bli ett tips. Se den!