Håll högsta modegrad och temperatur på golfbanan med en mix av sportigt, färgstarkt och feminint. Så här vill jag se ut när jag ger mig ut på golfbanan. För er som inte spelar golf vill jag slå ett slag för att plaggen lika gärna kan användas vid andra aktiviteter eller på stan till vardags. Golfkläder har ofta otroligt bra passform och är i funktionsmaterial och snitt som känns moderna.

 

Röhnisch

Alltid med ”women only” i fokus bjuder Röhnisch även den här säsongen på det de är allra bäst på. En kombination av snygg design, bra funktion och passform, samt feminina detaljer.

Flow pants

Aop pikétröja

 

J.Lindeberg

Grafisk design, utban känsla och hög funktion. För drygt tjugo år sedan revolutionerade J.Lindeberg golfmodet – och har aldrig slutat. De här plaggen får gärna lyfta min outfit några snäpp.

Melody cardigan

Sana tx jerseypiké

 

Daily Sports

Daily Sports är kända för att göra kvinnliga golfkläder med fina detaljer och mönster. Framför allt är de duktiga på byxor med bra passform i en rad olika modeller och benlängder. I deras kollektion för SS18 har jag dock fastnat för den här klänningen.

Connie dress

 

Lacoste

Sportig stil bjuder även Lacoste på i årets kollektion. Gillar särskilt deras toppar och, förstås, den klassiska pikétröjan som man nog inte kan ha för många av.

V-ringad tröja

Klassisk piké

 

Red Belly Golf

Red Belly Golf är ett märke från Australien som jag surfade på av en slump. Kaxig ton, smickrande siluetter och fina detaljer. Dessutom erbjuder de bespoke vilket känns som ett nytt grepp i den så traditionella golfbranschen. Min största utmaning är att välja vad ur kollektionen jag vill klicka hem!

Golfskort // Ärmlös piké

 

Cross Sportswear

Oavsett om det handlar om golf eller skidåkning kan Cross signum sammanfattas i ordet komfort. Fast i årets kollektion har de helt klart lyckats paketera funktionalitet och komfort i en moderiktig design. Snyggt!

Inca skort // Vindjacka

 

 

Under Armour

Ëtt av de absolut hetaste sportmärkena som äntligen tagits in i Sverige. Ett av deras signum är att varje plagg har någon teknisk finess. Dessutom är årets kollektion riktigt snygg.

Links shorts

Threadborne kortärmad tröja

 

Movetes

Movetes debuterade på PGA Show 2016 med en första kollektion tidlösa plagg som passar lika bra att bära på som av golfbanan. Klassiskt och preppy men ändå trendigt för den aktiva kvinnan.

Tuxedo byxor // Ruby poncho i linne

Varsity tröja // Impact sweatshirt

 

Abacus Sportswear

Uppskattade för sin kvalitet och design har Abacus tagit steget ut i stora världen. Årets golfkollektion gör inte heller någon besviken. Funktionella lösningar, snygga skärningar och härliga mönster – ja tack.

 

 

Gutty klänning

 

Tara piké // Divine cityshorts

 

Peak Performance

Med utgångspunkt i golfarens krav på komfort, rörelsefrihet och väderskydd har Peaks designteam lyckats ta fram en kollektion med hög modegrad. Med moderna snitt och oväntade detaljer som är tillräckligt snygga för att följa efter det artonde hålet.

Coldrose golfbyxor // Sandford golfjacka

 

Fred Perry

Efter att Fred Perry i slutet av sin framgångsrika tenniskarriär startade sitt sportmärke 1952 har det utvecklats till ett av modevärldens mest populära. Tänk klassisk brittisk stil med starka subkulturreferenser och fina detaljer. Hur snygg är inte den här klänningen? Och en Fred Perry-piké borde finnas i allas garderober.

Veckad pikéklänning

 

Amy Winehouse piké

 

Hedge

För en elegant look på golfbanan vill jag tipsa om det New York-baserade märket Hedge, som gör jättefina golf- och tennisklänningar, kjolar, shorts och toppar.

Dune Racerback klänning

 

Puma

Årets kollektion från Puma kännetecknas av en fusion mellan teknologi och mode som lär få golfaren att känna sig snyggare, må bättre och prestera bättre. Alla plagg är tänkta att kunna bäras till det 19:e hålet och det tänket funkar absolut för mig.

 

Zip hoodie

Pull on pants

 

G/FORE

Amerikanska G/FORE lanserades 2011 som ett rent handskmärke. Numera gör de inte bara coola accessoarer utan har även en mindre kollektion kläder och skor för kvinnor och män som vill addera en personlig touch på golfbanan.

Vindjacka // Randig Johnny Collar