Wohoo det är fredag!

Fredag och bara fyra dagar kvar till julafton, kan det bli bättre? Nej precis. Här kommer ett gäng trevliga saker ni kan sysselsätta er med mellan paketinslagningar och annat julstök. Plus mitt bästa glöggrecept med en spännande smaksättning av de klassiska glöggtonerna.

Ett // Våren enligt Vogue

Om inte allt för länge börjar vårmodet ta plats i butik. Vilka blir de hetaste trenderna och hur kommer du att vilja klä dig i vår? Vogues trendspaning inför SS/20 ger en försmak. Välkommen vår!

Två // Fotografiska på export

Nu har vi ytterligare en god anledning att besöka New York. I lördags öppnade Fotografiska på 281 Park Avenue South, denna svenska kulturinstitution av bröderna Broman som nu alltså skapat ett magisk mötesplats full av fotografi, vacker arkitektur och inspiration för alla sinnen mitt på Manhattan. När åker vi?

Tre // Drottninglik stil

Någon som aldrig slutar att fascinera mig är Drottning Elizabeth II. Inte nog med att hon är historisk som den regent som suttit längst på tronen (66 år), hon har också gjort avtryck med sin oklanderliga stil och blivit en internationell stilikon.

Fyra // Modet och monarkin

Apropå kungligheter, med tredje säsongen av ”The Crown” igång väcks frågor om modet relation till monarkin och vilken roll kostymen spelar i Netflix-serien. Är det stil eller trend? Läs Philips intressanta analys.

Fem // Förhandstipsen inför Golden Globe 2020

Med galasäsongen på intågande sticker redan nu några utmanare iväg från klungan. Först ut är Golden Globes galan 2020 den 5 januari. Blir det Scarlett Johansson eller Charlize Theron som vinner årets kvinnliga huvudroll? Och tar Jonas Åkerlund hem pris för sin ”Chernobyl”? Insiders stalltips ger en hint.

Recept // Värmande glögg med det lilla extra

Julmust, mumma och glögg, det är något visst med de söta, mustiga smakerna i våra klassiska juldrycker. Jag gör gärna egen glögg och spetsar till den med kryddor och alkohol efter behag. Vill ni testa så kommer här det rykande varma receptet. Egentligen blir glöggen bäst om den får stå en vecka eller två men gör ni den nu så hinner den ändå goa till sig till julafton.

Du behöver:
75 cl brännvin special
3½ dl socker
1 dl russin
1 bit kanelstång
1 pomeransskal
5 kryddnejlikor
15 sötmandlar
1 tsk kardemummakärnor

Blanda allt i en kastrull och värm upp långsamt så att sockret smälter. Häll över i en tät burk eller flaska och ställ undan i några dagar. Sila, värm och drick!

Trevlig helg!