God morgon,

Det har hänt lite saker hemma hos mig. En ny soffa och bänk har äntligen fått flytta in och jag börjar känna mig nöjd med resultatet. Sen är roligt med förändringar och att ha konkreta projekt att ta tag i när man inte är på topp. Ska vi kika på förändringarna?

Så här såg det ut förut. Eftersom jag ofta sitter hemma och jobbar har jag behov av en arbetsplats, vilket är lite problematiskt eftersom jag bor litet och mitt enda stora rum ska fungera både som sovrum, vardagsrum, arbetsrum och emellanåt också matsal. Ni fattar. Så fram tills nu har jag helt enkelt tvingats välja bort vardagsrumsfunktionen och bara haft min gamla länsfåtölj till mig själv. Det har gjort att jag sällan kunnat bjuda hem folk till mig vilket jag verkligen har saknat.

Nu ser det ut så här. Fåtöljen har fått flytta hem till mamma ett tag där det finns plats för den och in har istället soffan Stocksund och tillhörande bänk från Ikea tagit plats. Klädseln jag valde heter Nolhaga gråbeige och är helt perfekt i färgen till mattan tycker jag. Ett plus är att den är avtagbar och kan tvättas i maskin.

I soffan har jag sammetskuddar från Ceannis och en fin liten ödla jag köpt på Spiti för ett antal år sedan, en liten favoritaffär där man alltid hittar fina saker. Mattan heter Kibäk, är i ull och kommer också från Ikea men jag tror att den har utgått ur deras sortiment nu.

Annat som har hänt är att mitt arbetsbord har blivit köksbord och istället sitter jag och jobbar vid ett mindre bord som egentligen bara är en lös bänkskiva ovanpå ett underrede i smidesjärn. Jag köpte också en smalare tv-bänk och de två sidoborden som tv:n tidigare stod på ställde jag på varsin sida om soffan. Det blev faktiskt himla bra, bättre än jag hade trott från början. Jag var lite orolig att rummet skulle kännas trångt med både soffa och bänk plus arbetshörnan men det blev nästan tvärtom. Ju mer möbler jag ställde in desto luftigare kändes det, mer hemtrevligt och ombonat.

Nästa stora projekt är att ta itu med hallen och garderoben men det kommer att få vänta ett bra tag för jag har ingen aning om hur jag vill ha det, inte heller ork att sätta igång med det nu.

Nej, nu ska jag sätta mig och svara på ett gäng mejl så vi hörs lite senare!