Så var ännu en vecka till ända. Flera av er har kanske varit lediga. Själv har jag dragit igång en rad nya reportage och så har AnnKathrin och jag haft fullt upp med förberedelser inför New York med Akenberg och ett duktigt gäng varumärken från Norrbotten och Västerbotten. Vi känner oss laddade att inta New York! Nu ser jag fram emot att slå av på takten ett par dagar.

Vad gäller helgens läsning, här är lite ditt och datt som fångat mitt öga på sistone.

Jag hoppas att ni får en underbar allhelgonahelg!

Ett // Höstblommor och vackra gravplatser

Dahlior, freesior, liljor, hortensior, höstens blommor är en härlig mix av färger och former. Jag köper med mig hem vackra buketter och njuter av prakten. Ikväll ska jag till kyrkogården och smycka pappas grav med ljus, blommor och grönt. Det ska bli fint.

Två // Ljuset i mörka tider

Doftljus skapar en varm och välkomnande miljö och just nu överdoserar jag på den fronten. Mina favoriter just nu är Figuier och Cyprès från Diptyque.

Tre // Köpenhamnslängtan

Planerar min nästa getaway. Köpenhamn tidig vår har just nu lagt beslag på förstaplatsen, denna ständigt hygge-liga stad där kreativa krypin, nyskapande design och stilfull shopping inspirerar. Då tänker jag definitivt inte missa modemeckat Holly Golightly.

Fyra // Högklassigt hantverk

Textilier som mattor, kuddar och överkast kan verkligen förändra en bostad. Eller ett slott. I Rikssalen på kungliga slottet i Stockholm visas just nu utställningen Se på mattorna – det är jag, ett sextiotal mattor av en av våra främsta textilkonstnärer någonsin, Märkta Måås-Fjetterström (1873-1941). Passa på att se mattorna på slottet fram till den 19 april 2020.

Foto: Sanna Argus Tirén/Kungligaslotten.se

Fem // Ingen konst

Det händer spännande saker i Bibliotekstan i Stockholm. Ända sedan anrika Wienercaféet Anno 1904 slog igen portarna med en sista fika i början av augusti har jag undrat vad för nytt och spännande som skulle öppna på Biblioteksgatan 6–8. Nu vet vi. Den 29 november öppnar panglokalerna efter en helrenovering en restaurang med ett helt nytt koncept och namn – Pas d’Art (ingen konst). En kreativ oas med generösa öppettider och en meny som andas ”bistronomi” väntar!

Det känns oerhört spännande att få presentera en helt nytt bistronomiskt koncept på Stockholms krogscen i höst. Detta är vår största satsning någonsin och ambitionen är att skapa en lokal mötesplats där gästerna får känna sig som hemma i en internationell kosmopolitisk miljö med högkvalitativ mat och dryck” säger Filip Guvén, VD och medgrundare till Brasseriegruppen i pressreleasen.