Vi gjorde det! Vi klarade oss igenom november i år igen och snart arbetsveckan dessutom över. Jag sitter just nu i skummörkret på kontoret och inväntar kvällens middag med mina brorsbarn. Faster Jenny har fått den stora äran att hänga med skaran när min bror och hans fru ska ut på stan och det ska bli så kul. Fast jag måste erkänna att jag är trött efter en intensiv vecka och det ständiga mörkret, men jag blir nog piggare så snart jag kommer dit och blir omkramad av Sonja, Alma och Frans. Innan jag stänger jobbfabriken för i dag, låt oss kika på några fredagsfavoriter.

Ett // Kedjor och partyoutfits

Den feta kedjan runt halsen är en av festligheternas hetaste trender. Stylat med en elegant klänning eller byxdress blir det en perfekt crossover mellan elegans och attityd. Jag blir så inspirerad att klä upp mig efter att ha sett Raphaëlle Helmores styling av säsongens bästa party outfits.

Två // Tom Hanks – trevligare kan ingen vara

En underbar intervju i New York Times med skådespelaren Tom Hanks som till stora delar handlar om hur trevlig han är – och om hans kärlek till skrivmaskiner.

Tre // Vart är vi på väg?

Så här års släpper  tv-kanalerna och streamingtjänsterna sina godbitar ur vinterns tv- och bioutbud. En av dem är förstås klassikern ”På Spåret” som drar igång den 6 december igen. Vart är vi på väg i år?

Fyra // Knäck, kola och mörk choklad

På tal om säsongsbundna attribut, så här års är det knäck, kola och mörk choklad för hela slanten. Inte bara gott utan också några av mina absoluta favoritnyanser. Lättburna för alla oavsett hudfärg och ålder och enkla att matcha med basfärger. Beige och brunt kommer fortsatt att vara i fokus i vår vilket jag är extra glad åt så jag håller lite span på några av de här shoppingtipsen.

Fem // Take me to Tokyo

Jag känner ett enormt sug efter Japan och Tokyo just nu. Det beror inte bara på att de olympiska spelen går av stapeln i Tokyo nästa sommar. Ända sedan jag var där i början av 00-talet har jag velat åka tillbaka dit för det är en fantastisk stad där tradition möter det hypermoderna. Efter att ha läst New York Times Style Magazines text om distriktet Kagurazaka ville jag hoppa på ett plan på en gång.

Sex // Vodka pop-up

Apropå Köpenhamn och julmarknader som jag skrev om här tidigare i veckan, så har vi nu fått ännu en anledning att resa dit. Absolut öppnar nämligen upp en vodka pop-up med butik och cocktailbar på Magasin du Nord den 9 december. I Absolut Elyx Boutique kommer man också kunna köpa exklusiva julklappar så att man själv kan skaka ihop de godaste cocktailarna i vinter.

Sju // 3 girls, 1 Keith

I mitt sökande efter nya poddcasts sprang jag på ”3 girls, 1 Keith” där Amy Schumer och hennes komikerkompisar Bridgett Everett, Rachel Feinstein och Keith Robinson snackar om sina liv, popkultur och politik. Kul, rappt och ett gäng jag gärna skulle vilja tillhöra.

Åtta // Trump, Bloomberg och New York-tips

Vill man få koll på amerikansk politik – och få sig en massa trevliga New York-tips till mans – kan jag rekommendera Olle Wästbergs nyhetsbrev. Wästberg var tidigare svensk generalkonsul i New York under fem år och har stora kunskaper om den amerikanska politiken, presidenter och kandidater. Dessutom hänger han med vad som händer i krogvärlden och godbitarna delar han gärna med sig av i sitt nyhetsbrev.

Outfitdetaljer: Ullrock, väska och sjal Massimo Dutti // Jeans Lee // Stövletter Bianco (Afound)

Foto: Sean Lewthwaite