Hej på er!

I dag är det bara sex dagar kvar innan det vänder. Den 21 december klockan 16:28 infaller vintersolståndet – och då börjar våren! I alla fall enligt min morbror Göran som alltid har hävdat att våren börjar så snart vi passerat den kortaste dagen på året. Jag är högst benägen att hålla med. Det är nästan läskigt hur mörkt det är på dagarna och hur tidigt solen går ner.

På Mauritius tankade jag så mycket solsken jag bara kunde och jag hoppas att den tanken kommer att räcka långt. Alltså fatta vad skönt att bo i ett klimat där man typ aldrig ens behöver tänka på om man måste ta med sig en tröja eller en jacka när man går hemifrån! Okej, vi har de långa ljusa sommarnätterna här uppe i Skandinavien och de är ju underbara, men vi har banne mig också de långa mörka vinterdagarna och det alldeles för kalla klimatet. Brrr! Jag är i alla fall glad att nedräkningen mot bättre tider har börjat.

Annars då, har ni några fredagsvibbar? Några helgplaner? Själv tänkte jag, i avsaknad av palmer och azurblått hav, göra det bästa av situationen och ägna mig åt pepparkaksbak, lördagsfika, läsa och slappa i min nya sköna soffa. Ikväll ska jag äta en god sallad till middag och så tänkte jag se den klassiska fredagsunderhållningen ”På spåret” för det har ju dragit igång igen. Fast känner jag mig rätt så kommer jag nog att somna innan de hunnit fram till första resan.

Jag hoppas att ni får en fin fredagskväll, oavsett om ni är på någon trevlig AW, befinner er utomlands eller bara är hemma i soffan som jag!