Jag vet inte om ni följer OS från Pyeongchang någonting men det har väl knappast undgått någon vilka framgångar Sverige har haft – och att det är kvinnorna som gjort det! Det är kvinnorna som visat framfötterna och varit starkast när det verkligen gällt. Så sjukt imponerande insatser av Frida Hansdotter, Charlotte Kalla, Hanna Öberg och andra. Och den kraft och det stöd de finner i varandra är så mäktigt.

Den här kvinnokraften har inte bara gjort detta OS till till Sveriges olympiska segerspel, framgångarna spär bara på känslan av att det är ett verkligt paradigmskifte som pågår. Att kvinnorna håller på att ta över världen; jag delade ju med mig om mina tankar kring det tidigare.

Det finns så många duktiga, starka, kunniga, framgångsrika kvinnor som inspirerar mig och som jag vill att ni ska få möta, varför jag infört det nya inslaget Sweet meets här i bloggen. Det är kvinnor som på samma sätt som Hansdotter och Kalla haft olika resor till sina ”guldmedaljer”, som verkar inom vitt skilda områden och är olika på många sätt. Deras gemensamma nämnare är att de är kvinnor som vågat satsa på det de brinner för. De har tagit möjligheterna när de kommit, de har vågat ta plats och inte backat för ett ”nej”, och de förstår vikten av att leva i nuet.

Först ut var ju Ebba Bucht Lugani (intervjun hittar ni här). I morgon får ni möta nästa Sweet meet, nämligen serieentreprenören Therese Albrechtson som bland annat berättar om vikten av att älska det man gör – och hur man tar sig dit.

Kika in då vetja!

Pic souce