Modeveckan är i full gång och först ut var Whyred som visade i Spegelsagel på Grand Hôtel. Jag hade bara bokat att gå på några av modeveckans visningar och Whyred var en av dem jag såg fram emot.

Whyreds chefsdesigner Robert Hjort gjorde mig heller inte besviken. Det var en färgstark kollektion med mycket glädje, lekfullhet och iögonfallande detaljer. Fin mix av skräddat och street, vida byxor och höga midjor, även på killarna, ihop med oversizeade kavajer och tunna trenchcoats.

Den här looken vill jag kopiera rakt av! Älskar kavajen och skorna.

Herr- och damkollektionen presenterades tillsammans och det tycker jag är ett plus för man får en bättre bild över hur chefsdesignern har tänkt. Dessutom är det ju så att gränserna mellan herr och dam alltmer suddas ut och det var tydligt även här där männen och damerna fått spegla sig i varandra.

Kul också att modeveckan bytt plats från Berns till Grand Hôtel. Den nya inramningen tror jag kommer att vara ett lyft. Det känns nytt och inspirerande och på Berns hade man ändå varit i tio år.

Senare på eftermiddagen var det dags för Busnel som visade i Almas vackra lokal på Nybrogatan.

Jag kan väl inte påstå att jag kunde mäta mig med Stockholms modemaffia när det kommer till en genomtänkt outfit, haha. Men jag jobbar på det!

Busnel har hitintills varit den verkliga höjdpunkten under modeveckan tycker jag, den plus Whyred och Stylein. En helt fantastisk kollektion av Louise Falkenberg. Uppdaterade snitt i underbara pasteller och med de lyxiga material som alltid karaktäriserar Busnels kollektioner.

 Det fanns inte ett plagg jag inte ville ha, allt var så snyggt och bärbart.

Många stickade plagg som modehuset alltid bjuder på men i nya former, som balanserade perfekt mellan det romantiska och det självsäkra.

Det var en härlig dos vårkänslor och inspiration modeveckan gav så här när hösten kryper inpå. Nu ska jag hoppa tidigt i säng och lägga mig att läsa en stund. Ha en fin kväll!