Hej!

Som några av er kanske redan vet är det premiär för Golfens dag nu på lördag då landets golfklubbar och golfanläggningar öppnar dörrarna för vem som helst att pröva på golf. För er som inte kände till detta vill jag tipsa om att det är ett toppentillfälle för alla som är nyfikna att testa. Över 300 klubbar över hela Sverige har anmält att de arrangerar Golfens dag och det är jätteroligt att så många är med. (På golfensdag.se kan du se vilka som är med.)

Jag ringde upp min härliga vän och tidigare golftränare Karolina Bohlin som numera är klubbchef på Forsgården utanför Kungsbacka, för att höra vad de kommer att göra för aktiviteter på deras klubb.

Hej Karro! Berätta, vad händer hos er på lördag under Golfens dag?

– Vi kommer att ha öppet hus med massor av roliga aktiviteter för hela familjen. Vi har själva under tre år kört Forsgårdens dag på eget initiativ med ett liknande upplägg som varit väldigt välbesökt. Men från och med i år slår vi ihop den med Golfens dag. Vi försöker locka med mer än bara golf. Bland annat hyr vi in en stor hoppborg, vi kommer att ha lamm som barnen får klappa och lamadjur. En veteranbrandbil kommer att vara på plats som barnen får åka i och så visar vi vår egen maskinpark. Sedan har vi en massa tält med olika aktörer, bland annat en massör som ger gratis prova på-massage och demo med Titleist och Ecco. Det blir tipspromenad, prova på SNAG-golf och så bjuder vi på korvgrillning och kaffe. Vi hoppas att det kommer att bli bra tryck!

Vad tycker du om initiativet Golfens dag?

– Det är jättebra. Golfen är ju på uppåtgående och när alla gör gemensam sak och bjuder in och visar hur fin golfen är så kommer det att få genomslagskraft.

Vilka är välkomna till er på lördag?

– Alla är hjärtligt välkomna, både medlemmar och nyfikna som aldrig provat på golf och barn i alla åldrar. Vi bygger upp dagen så att den passar både de yngsta och de äldsta. Så det blir verkligen en familjedag.

Kan man komma helt själv om man är intresserad och måste man ha egen utrustning?

– Absolut kan man det! Hela vår personalstyrka kommer att jobba plus ett tiotal ideella från medlemsföreningen som ser till att alla blir sedda. Vi har massa låneutrustning för både för rangen och puttning så det behöver man inte ha själv. Alla våra tränare kommer också att finnas på plats och ge tips och hjälp på alla stationer för att visa hur man gör.

Vad hoppas du av dagen?

– För det första hoppas jag på fint väder för det betyder så otroligt mycket. Sedan hoppas jag förstås att vi får hit mycket folk, både medlemmar och icke-medlemmar och massor med barn. Det finns så mycket som kommer med golfen som är trevligt och det hoppas jag att alla ska få uppleva!

Det låter som om ni kommer att få en superhärlig dag, lycka till! Tyvärr befinner jag mig ju på andra sidan landet och kan inte komma till er. Så när ses vi igen? Jag saknar våra träffar!

– Detsamma Jenny! Det blir ju inte så ofta vi ses nu när jag förflyttat mig till västkusten. Men det ska vi ta igen och i sommar ska vi upp till Stockholm på semester och då tar vi en fika, snackar och myser lite!

 

Bilder: Forsgårdens dag 2016 var en välbesökt tillställning med över 500 besökare och bjöd på en massa olika aktiviteter.