Hej fredag!

Vilken vecka det har varit, full fart från start. Det är så mycket som händer just nu med artiklar, webbprojekt, nya återförsäljare och en ny superkul satsning tillsammans med en riktig powerkvinna som ni kommer att få veta mer om. 2020 är året då jag vill förverkliga ännu fler drömmar, både privat och för vårt kära varumärke Akenberg.

Annars då? Jo, jag har ju gett mig själv en klädutmaning, nämligen att gå igenom h e l a garderoben och rensa ut. Det är dags att faktiskt hitta min stil fullt ut och bli mer modemedveten, det vill säga medveten om mina modeval och konsumera långsiktigt och utvalt. Inte helt lätt eftersom jag hittat flera gamla favoritplagg som jag har svårt att göra mig av med trots att de kanske inte längre passar mig.

Ni vet, kläder där färgen är lite fel, snittet kanske inte det mest smickrande, eller helt enkelt för att man har gått vidare och hittat vad man verkligen trivs i. Men det känns så bra! Helt tvärtemot vad jag trodde jag skulle göra innan jag drog igång.

Som ett led i att renodla min stil och downsiza garderoben kommer jag att satsa mer på accessoarerna. Med små enkla medel, som en klassisk scarf, ett par coola solglasögon eller ett riktigt fint smycke, kan man verkligen förändra sin look från dag till annan utan att behöva köpa mer kläder. Mitt bästa är ett stilrent statementsmycke, att bäras till vardags, till fest och varje grå dag som behöver lite extra bling. Nu ska sägas, att jag inte är den mest vågade när det kommer smycken men armband är något jag verkligen gillar. Silver eller guld är väl en smaksak. Jag har alltid varit en silvertjej. Jag tycker silver ser bäst ut på mig med mitt nordiska utseende och kalla undertoner.

Ända sedan mitt breda stela silverarmband jag fick när jag tog studenten gick sönder har jag letat efter något nytt – och fann det i denna armlänk från Loren Stewart. Jag tycker det är så fint. Silver är dessutom utan tvekan den hetaste metallen just nu men det kommer vara så användbart i många många år framöver. Att i större utsträckning använda det jag redan har och hitta nya sätt och kombinationer, är helt klart modellen som gäller framåt. Så det arbetet tänkte jag fortsätta med i helgen.

Andra saker jag ska ägna mig åt är att fika på stan med min brorsdotter Alma, drömma om varma resmål, redan börja sakna Jean-Paul Gaulthier, denna mästare som gjort sin sista modevisning och nu tagit farväl av catwalken, köpa blommor och göra en fin bukett till lägenheten, skriva klart en artikel, läsa om Opening Ceremony och spana in vilka restauranger jag ska besöka under modeveckan i Köpenhamn nästa vecka.

Med det sagt ska jag beta av veckans sista möte innan jag stänger ner datorn för helg.

Trevlig helg!