Här kommer ett inlägg om hur livet för en frilansare kan se ut med härliga och roliga event och mingel som man varvar med många ensamma timmar framför datorn. I onsdags var jag inbjuden till Godiva som nu etablerar sig i Sverige och samtidigt lanserar en ny serie lyxiga chokladprodukter. Det belgiska chokladvarumärket har tillverkat praliner ända sedan 1926, lite imponerande. Och det är verkligen inga praliner som helst, ser snarare ut som små konstverk.

Det ska i ärlighetens namn tillstås att jag inte är något stort chokladfan, eller ens någon godismänniska. Jag har till exempel inte någon godislåda som Sandra, faktiskt helt tomt i skåpen hemma. Men jag måste säga att chokladen jag fick prova var helt vansinnigt god. Vi snackar finchoklad av hög klass.

Prat PR som höll i eventet hade verkligen gjort en vacker inramning av lokalen med massor av vackra blommor i lila, rosa och blått och små tygfjärilar.

Det bjöds på afternoon tea med champagne …

… och croissanter, scones och clotted cream …

… och naturligtvis choklad.

På plats fanns Godivas vd Emin Birsel som berättade om företagets historia. Deras chocolatier Damien André visade hur deras praliner tillverkas och vi fick också lära oss att man både kan se och höra skillanden mellan bättre och sämre choklad. Det blir liksom ett hårdare knäck när man bryter av choklad av bättre kvalitet.

De flesta av oss har tydliga preferenser, vi vet vad vi gillar och håller oss gärna till det. Men det är spännande att se vad som händer i munhålan och i hjärnan när man utmanar sig själv med nya smaker, att man på samma gång kan upptäcka nya saker med sig själv. Visste du förresten att choklad kan innehålla 600 olika smaknyanser?

Sedan satte jag mig på tåget hem och fortsatte hamra på tangentbordet. Det var den onsdagseftermiddagen det. Men nu är det lördag och solen skiner. Tänker mig en långpromenad och fika på stan innan det blir några timmars jobb. Så får det bli!