… inte! Det är otroligt men jag ska åka tillbaka till Mauritius, wohoo! Jag har gått runt med ett stort leende på läpparna ända sedan i förrgår då det blev klart. Jag får nästan nypa mig i armen och är så så tacksam för möjligheten.

Jag kommer återigen att bo på Belle Mare Plage eftersom det är där som MCB Tour Championship och det veckolånga golfeventet går av stapeln som jag ska bevaka. Jag ser väldigt mycket fram emot detta för det är ett toppenarrangemang och resorten är helt fantastisk. Nu har jag inte hunnit boka flygresan än men kommer att åka i början av december och stanna drygt en vecka. Att få resa iväg så innebär så mycket positivt; kunna arbeta ostört, färre möten, ljus och värme och socialt umgänge. Jag behöver det efter en tung höst. Dessutom får kreativiteten sig en skjuts av miljöombyten.

Självklart ställer jag mig också frågan om det är bra att flyga så långt med tanke på klimatförändringarna och det är det ju förstås inte. Det här med resande är knepigt eftersom det finns så många olika ställningstaganden och gråzoner. Jag är naturligtvis väl medveten om vad flygresor gör för miljön. I mitt fall är resandet en del av mitt jobb. Jag reser i jobbet och det är svårt att hitta en bra lösning, men jag försöker så mycket jag kan att leva så hållbart som möjligt i vardagen och göra klimatsmarta val: min konsumtion är låg, jag äter mest plantbaserad mat, åker kommunalt, använder grön el osv. Detta är den enda långresa jag kommer att göra inom överskådlig framtid och jag har samtidigt skurit ner på mitt totala resande rätt rejält. Att få vara på plats under den här veckan är betydelsefullt både för mitt jobb och privat och dessutom vet jag att turismen är en mycket stor del av Mauritius ekonomi, vilket väl också borde vägas in.

Det är en svår balansgång men det kändes rätt att tacka ja. Jag är ändå optimist i grunden och vill och hoppas tro att det kommer en positiv utveckling. Så jag kommer att glädjas åt möjligheten att få resa tillbaka till Mauritius och samtidigt fortsätta att göra mitt bästa på andra områden för att det är mitt ansvar som världsmedborgare. Tills jag är på plats får ni kolla hur det såg ut förra året!