Så ni letar en terrass? En terrass ni skall finna. Den här veckan tänkte jag tipsa om Stockholms i mitt tycke bästa terrasser. Sköna häng att välja mellan när ni är sugna på utsiktsdricka och sällskap. Enjoy!

Jazzigt vattenhål

Utsikt? Check. Musik? Japp. Stockholms största terrass? Oh, yes! På Mosebacketerrassen på Södra Teatern är det alltid fullknökat med ett väldigt blandat klientel, särskilt de kvällar då det är spelning. Stimmigt och härligt – här hänger man gärna!

Mosebacke torg

Foto: Mats Frödin / Södra Teatern

Vid vattnet

För lunch, middag, drinkar är Strandbryggan Sea Club invid Djurgårdsbron. Med sitt fantastiska läge, fransk-svenska bistrokök och bar är detta stället för att se och synas. Blir det för varmt är ett dopp i vattnet ett dyk bort.

Strandvägen, Strandvägskajen 27

Med guldkant

Kungliga Operans lite undanskymda guldterrass är en oas i stan, lika perfekt för en AW med vännerna som en middag på tu man hand. Omgiven av citron- och olivträd avnjuter man fräsch sommarmat och bubbel med fin utsikt över Sveriges Riksdag, Gustav Adolfs torg och Stockholms Slott.

Guldterrassen, Strömgatan 14

Som i Thailand

Thailändska solstolar: Khao Lak? Pad Thai och Singha: Phuket? Icke, men Thaibåten tar er också dit trots att vi är kvar på Söder. Borra ner fötterna i sanden, beställ in lite spicy thaimat och ett par kalla och njut av solnedgången.

Kajplats 301, Norra Hammarbyhamnen

Terrass med klass

En dold pärla på första parkett. Dramatenterrassen intill Nybrokajen är inte känd för så många men när man väl hittat hit blir den snabbt en favorit. Varför inte inleda första akten med en Toast Skagen? Själv tar jag gärna en paus här när jag har en shoppingdag på stan.

Dramaten, Nybroplan 2

Med humlesurr

Scandic Anglais takterrass är liten men naggande god – och populär. Känd för sina väldigt goda drinkar och episka utsikt över Humlegården får man passa på om man vill få plats när solen gassar på. Faktiskt är hela hotellet toppen tycker jag, är jag inte på taket sitter jag gärna och jobbar nere i lobbyn.

Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, sjunde våningen

Foto: Jimmy Eriksson

På landet

Vill man ha skönt trädgårdshäng utan att behöva lämna city är det Djurgården som gäller. Här finns många pärlor, jag gillar klassiska Villa Godthems trädgårdscafé. Härlig miljö och fin utsikt över Djurgårdsbrunnsviken. Missa inte mjukglassen!

Villa Godthem, Rosendalsvägen 9, Djurgården

Foto: Jack Bengtsson

Till Rivieran

Två steg från Gamla stans gränder, mitt emot Skeppsholmen, bjuder Mister French lounge på det bästa: franskt brasserikök, cocktailar, skön musik, mjuka soffor och solnedgångsutsikt. Mais oui!

Tullhus 2, Skeppsbrokajen

Takpark med spel

Stockholms mäktigaste takterrass är stor, central och väldigt instagramvänlig. Takpark by Urban Deli är inredd som en stor park fast nio våningar upp. Med uteservering, paviljong, plus två utebarer får magen sitt och vill man stilla sitt lekfulla sinne finns aktiviteter och spel att låna. USP: Avslappnat häng i parkmiljö med 360 graders utsikt!

Urban Deli, Sveavägen 44, nionde våningen

Närmast himlen

En verklighetsflykt från vardagen. På takterrassen TAK vid Brunkebergstorg kommer man till en helt annan värld med precis den rätta kombinationen av utsikt, drinkar, atmosfär, musik och ett skönt sort av gästerna.

TAK, Brunkebergstorg 4, våning 14

Foto: Tak/Wingårdhs