Det är Pridevecka och hela stan svämmar över av kärlek och mångfald. Jag reser i regnbågens alla färger med tunnelbanan. Bussarna är finklädda med små regnbågsflaggor som fladdrar i vinden. Waxholmsbolaget har även de hakat på och låter sina båtar köra med Prideflaggan under turerna.

Min support för Pridefestivalen är helhjärtad. För mig är det en självklarhet att alla människor ska få älska vem de vill och bli älskade för den man är. Jag säger bara: Gilla olika! Att höja Prideflaggan, som är en symbol för människors lika värde, är ett enkelt sett att visa att vi står upp för mångfald, jämställdhet och mänskliga rättigheter, värden som borde vara helt självklara men som inte är det ens i vårt till synes öppna land.

Jag har som tradition att vara med på den stora Prideparaden om jag är hemma. Något år har jag och några kompisar gått med i tåget, men oftast brukar vi vara några som träffas och firar utanför repen när paraden tåga förbi. Så mycket glädje, fest, skratt och kärlek!

Har ni förresten sett Levi’s Pridekollektion som de släppt till sommarens Pridefestivaler tillsammans med Harvey Milk Foundation? Den exklusiva kollektionen är unisex och temat är Fight Stigma, att vi måste fortsätta kampen mot stigmatisering av HBTQ-personer. Här är några bilder från kollektionen, både snygg och bärbar och jeansplagg kan man ju aldrig ha för många av, eller hur? 100 procent av intäkterna från kollektionen går dessutom till Harvey Milk Foundation och Stonewall Community Foundation för deras viktiga arbete.

”Att kämpa mot stigmatiseringen är viktigt. Vi anser att det är vårt ansvar att stå upp för våra tiders problem. Levi’s har alltid varit med på den här resan och kämpar ständigt för jämställdhet, mänskliga rättigheter och ger alla en röst”, säger Grant Barth, ansvarig för Pridekollektionen på Levi’s.

Jag tycker det är så bra när företag aktivt tar ställning i frågor som denna och på olika sätt visar sitt engagemang. Ett annat färgstarkt initiativ är Taittingers färgsprakande bubbel True Colours Cava. Bubblet kostar 98 pix och för varje såld flaska går fem kronor till Stiftelsen Regnbågsfonden som kämpar för HBTQ-personers rättigheter.

Jag utbringar en SKÅL för kärleken och ett mer tolerant samhälle redan nu!