Hello hey, ny vecka! Redan mitten av oktober, det går fort nu. Jag gasar in i vecka 42 som inte är vilken vecka som helst utan en födelsedagsvecka. I dag fyller nämligen min kära brorsdotter Sonja år. Nio. Stort. Och på söndag fyller pappa år. Vi hoppas kunna ordna med permis från sjukan och ha födelsedagskalas för honom hemma. Dessutom är det en fullspäckad pressvecka vilket innebär att jag kommer att flänga runt på stan mellan pr-byråer och flukta på nyheter.

Utöver det hoppas jag kunna skriva lite på min barnbok. Jag har lämnat in de stora uppdrag jag jobbat med senaste veckorna och har lite tid över innan nästa batch trillar in. Bokmanuset behöver arbetas om men jag har inte haft någon ro i skrivandet eftersom mina tankar mest är hos pappa just nu. Vi får väl se.

Energi behövs i vilket fall som helst så i morse laddade jag med en grönkålssmootie – en smoothie måste väl ändå vara något av de bästa sätten att kickstarta dagen på. Blixtsnabb att göra, lätt att variera och packad med nyttigheter. Sugen? Alrajt, här kommer receptet som är med i min senaste bok (det är för fyra personer)!

Grönkålssmoothie
3 dl fryst grönkål
3 dl frysta jordgubbar
3 dl fryst rabarber
3 bananer
2 msk flytande honung
vatten

Blanda alla ingredienser i en mixer och kör till en slät massa. Tillsätt vatten till önskad konsistens samt honung efter smak. Servera direkt eller ta med den i en termos.

 

Foto Peter Cordén, Golf is Art