Glad måndag kära ni! Det ser ut att bli en fin vecka både vädermässigt som arbetsmässigt. Jag tänker vara barbent och alert inför veckans jobb och inbokade möten. Förmodligen blir det också fotografering för ett nytt projekt jag ska börja jobba med och det blir spännande!

Annars då? Jo, jag var ju på hemlig vinprovning i torsdags med ett gäng härliga folks. Fullt med glas på borden och en hel del viner att jobba oss igenom.

Jag är inte någon stor vindrickare men när Richard som jag jobbar med bjuder in till provning med några av medlemmarna i den internationella investeringsklubben Terra Nostra där jag också är med tackar man förstås inte nej. Speciellt inte då vi skulle prova oss igenom viner från vad som kan bli vår egen slottsegendom i Frankrike!

Vi var på vinkällaren Grappe här i stan. Blir ni inbjudna att besöka dem vid något tillfälle så för bövelen gör det, atmosfären är så speciell med alla murstockar och stenväggar – i original. Det är så fint.

En trappa ner ligger Charles Collingwoods provningsrum där vi satt. Bilderna är tagna med mobilen så vinkällaren gör sig inte riktigt men i alla fall, jag tror ni förstår ungefär hur det ser ut.

Vi skulle prova några olika viner från Domaine La Borie som Richard och Carl från Operakällaren nyligen besökt och besiktigat och köpt med sig några flaskor av. Vingården ligger granne med den egendom vi kikar på, utanför Cahors sydost om Bordeaux. Därifrån fortsatte deras vin-roadtrip genom Frankrike till Juan-les-Pins där vi möttes upp i förra veckan.

Årgångarna var 2014 och 2012 plus ett av deras prestigeviner från 2011 som var mulligt. Ett riktigt håll käften-vin. Jamen ni vet.

Innan vi utmanade smaklökarna högg vi ett glas mousserande rosé och tittade på lite bilder från egendomen och snackade smakpreferenser och terroir. Diskussionerna var många och långa om vilka druvor som ska odlas på den framtida vingården, vilken vinstil och smakpreferenser vi vill producera och, viktigast av allt, etiketten på flaskorna. Arbetstemat är … trumvirvel … BLACK!

Några ur Stockholmsfalangen; Johan, Carl, Richard, Magnus, Fredrik och Arne. Bara grabbs och jag, som det ska vara, haha! Det var ”vår egen” sommelier Carl som hjälpte oss amatörer på traven. Jag skulle tyvärr iväg på annat och hann bara vara med en stund men det var en så trevlig kväll. De andra gick vidare och käkade italienskt efteråt.

Carl kom i skön vacation mode med stråhatten på. Han blir ju chef på Nya Frantzén när de öppnar på ny adress i slutet av augusti. Jag ser så mycket fram emot att gå dit, tror det kommer att bli så bra. Björn Frantzén är ju en mästare.