God morgon! Så var det måndag igen och vintertid till på köpet. Jag kan inte säga att jag är överförtjust direkt. Fick nästan hicka igår eftermiddag när det började mörkna redan klockan fyra. När jag var yngre upplevde jag visserligen vintermörkret som ännu värre, nu är det i stället kylan jag fasar för. Den klarar jag fasen inte av, det känns som att jag fryser konstant från oktober till april. Mörkerdeppen håller jag stången tack vare att jag är ute så pass mycket dagtid, jag tar alltid en timslång promenad mitt på dagen och även om det är grå himmel så hjälper det. Plus att mitt arbetsbord står alldeles intill ett fönster så jag får i mig det lilla dagsljus som ändå ges.

Och så får man försöka höja stämningen på annat sätt – och visst finns det ljusglimtar! Pappa ska förhoppningsvis få komma hem från sjukhuset i veckan. Han är fortfarande väldigt svag och kommer att få mycket hjälp med rehab och sjukvård i hemmet under en bra tid framöver, men det känns så himla skönt att bryta sjukhusvistelsen. Det kan inte vara bra för vare sig kroppen oeller själen att ligga så länge på sjukhus som han har gjort nu, och jag hoppas verkligen att allt är på väg åt rätt håll.

Ett annat litet ljus i mörkret, eller inte så lite för den delen, är att jag ska åka till … trumvirvel … MAURITIUS! Tjoohoo! Jag har längtat så efter att få åka dit och i december blir det äntligen av. Jag är så otroligt peppad och förväntansfull på vad som väntar mig där. En sak vet jag i alla fall: sol och värme. Mycket mer om det längre fram förstås och jag lovar att strössla er med bilder därifrån sedan.

Annars då? Jo, helgen har varit ganska lugn, jag satt visserligen och jobbade rätt mycket men hann också med provsittning av en ny soffa jag funderar på, en sväng på stan för inköp av en t-shirt och så pitstop för kanel-cappuccino. Nu väntar en mötesspäckad vecka och jag kommer att jobba från stan nästan alla dagar. I morgon ska jag fotografera med Alexander för första gången och det ska bli kul. På onsdag ska jag träffa min jobbcoach Håkan igen och vi ska fortsätta prata kring det som dök upp under den brainstorming vi gjorde för några veckor sedan. På eftermiddagen ska jag också förbi Rustas showroom som tillsammans med Andrea presenterar sommarens nyheter. På torsdag väntar träning med sjukgymnasten och på kvällen har Ebba och Emilia bjudit in till ett event med Kappahl. Ska definitivt pressa dem på bästa stylingknepen inför vintern!

Det är vad jag vet om den kommande veckan. Men nu till det jag absolut inte vet: Vad som gömmer sig i min inkorg. Vi hörs lite senare!