”Det ska till drömmar för att skapa verklighet. För utan drömmar vet man inte var man börjar.”

Kanske var det det här citatet jag läste i en artikel i lördagens Svenska Dagbladet. Eller så var det den senaste veckans syn på alla nybakade studenter, fulla av framtidstro, drömmar och folköl. Någonting satte i alla fall igång mina grubblerier igen.

Vanligtvis brukar jag gilla måndagar och rivstartar oftast veckan full av energi men idag känner jag mig faktiskt rätt låg, trots att helgen innehöll både födelsedagskalas, fint väder och annat skoj. Jag vet inte men, jag har nog aldrig burit på några stora drömmar eller skapat mig en tydlig bild vart jag vill. Om det är för att jag inte vågat drömma eller bara inte fattat att jag måste leva mitt liv och inte någon annans kan jag inte svara på. Jag kan i alla fall inte erinra mig att jag som liten målade upp framtiden och hur jag ville att den skulle se ut. Saker har liksom bara blivit.

Nu står jag i alla fall här mitt i livet efter några rejäla käftsmällar och kriser och för första gången har jag börjat våga drömma. Börjat våga utmana mig själv. Och samtidigt är jag så fruktansvärt less på att brottas med en ständigt pågående inre kamp och fyllas av tvivel och negativa tankar som loopar i huvudet och slår mig till marken. Som idag.

Nehej, nu ska jag peppa upp mig med att titta framåt mot vad som händer i veckan i stället!

Måndag: Det snurrar mycket på jobbfronten just nu. Förutom skrivuppdrag och arbete med mitt nya bokprojekt så kommer jag idag att sitta och testa och leta buggar i nyutvecklad programvara på ett forskningsföretag jag jobbat för.

Tisdag: Imorgon blir det förutom skrivande lite hårfix hos Camilla på Cardell som ska få sätta i lite nya slingor. Det kan förhoppningsvis få mig på bättre humör!

Onsdag: Jag spenderar i stort sett hela dagen med tangentbordet under fingrarna, har flera artiklar som måste betas av, bland annat till Sweet spot stories. Jag ska hinna med ett kort lunchmöte i stan också. Men, sent på eftermiddagen är äntligen dags för min efterlängtade ansiktsbehandling. Ska bli så skönt med lite egentid och ompyssling.

Torsdag: På torsdag står en spännande intervju med Sveriges ärkebiskop Antje Jackelén på agendan. Det ska bli väldigt intressant att få prata med henne. På kvällen har jag sedan min sista yogaklass för terminen. Sway där jag går har ett lite annat upplägg än andra ställen och kör sina klasser som kurser med två block per termin. Under sommaren kör de drop-in så jag ska se till att ta någon klass i veckan för att inte tappa smidigheten jag äntligen börjat arbeta upp. Helt galet hur stel jag är nuförtiden jämfört med förut då jag kunde gå ner i både split och spagat och göra volter utan problem.

Fredag: Jobb, jobb, jobb … Skriva, skriva, skriva … En snabb sväng till föräldrarna för att hjälpa dem med några saker innan jag åker tillbaka hem igen. Jag planerar dock att hinna med minst en lång powerwalk vid vattnet innan jag gör helg. Förhoppningsvis blir det också balkonghäng med bubbel på kvällen. I förra veckan slängde jag iväg ett förslag till ett gäng tjejer om att ses hos mig och jag hoppas att vi får till det trots att vi alla är så busy just nu.

Lördag: PARTY! Brorsan har bjudit in till en höjdarfest i sommarens och solens tecken för att fira halvtid. Ahhh, vad jag ser fram emot detta.

Söndag: Klarar jag av att inte slå på datorn? Tveksamt… Men jag lovar att träna på att slumra i min fåtölj på balkongen. Slumra och drömma!

Vad ska du hitta på för kul i veckan?