Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Den varma dunjackan är utan tvekan vinterns it-plagg. Inte bara för att den, eh, värmer i den bistra kylan utan också för att den är snygg. Man gillar ju kombinationen högsta modegrad och temperatur.

Jag vet inte hur det är med er men själv fryser jag alltid som en liten lort så snart det kryper ner under nollan. Tror att jag måste vara född i fel land för jag har alltid avskytt kylan, men nu när jag ändå bor här så får man väl försöka göra det bästa av situationen och pälsa på sig.

En dunjacka fylls vanligtvis med både dun och fjäder i olika proportioner. Dun ger bättre isolering än fjäder och ju mer dun desto varmare jacka. Ett tips är alltså att kolla andelen dun respektive fjäder jackan består av. Håll också koll hur stor volym per kubiktum som fylls med ett uns dun, brukar kallas CUIN-värde (cubic inches per ounce) eller fill power och anger förmågan att binda luft. Ju högre CUIN desto bättre isolering – och vanligtvis också högre pris.

Har du inte investerat i en fluffig jacka än så slå till nu innan vargavintern – de bästa tar alltid slut först! Här är tio favoriter att klicka hem direkt utan att du behöver spendera storkovan.

Kort quiltad jacka Pieces.

Duvblå nylonjacka Samsøe & Samsøe 

Supertrendig glansig jacka BikBok.

Dunjacka i boxy modell Cheap Monday.

Kort quiltad jacka Röhnisch.

Croppad dunjacka i guld & Other Stories.

Mysig vadderad jacka Gina Tricot.

Armégrön parkas Only.

Dunjacka i offwhite Comptoir des Cotonniers.

Vadderad jacka med snyggaste färgblocken Zara.