Det här vädret inverkar menligt på arbetsmoralen. I stället för att låta fingrarna dansa över tangentbordet sitter jag och googlar på hotell i London, planerar växtinköp och kollar bilder i telefonen. Så här kommer jättemånga dåliga mobilbilder på vad jag har haft för mig i helgen.

I fredags satt jag på kontoret i stan och jobbade. När klockan var slagen tog jag mitt pick och pack, stängde av datorn och promenerade bort till Östermalms saluhall. Det luktade sommar – mysigt – och hela stan var täckt med ett gulgrönt moln av pollen – mindre mysigt. Glad var jag i alla fall.

Hade bokat bord på Lisa Elmqvist i saluhallen …

… och medan jag stod och väntade på Sanna eftersom jag var lite tidig ”provsmakade” jag rätterna på menyn.

Men så kom hon! Sanna är en av de vänner jag känt allra längst. Jag minns inte det exakta ögonblicket då vi träffades, men jag antar att det måste ha varit i 6–7-årsåldern för vi växte upp i samma område och började i samma klass i ettan. Sedan dess har vi följts åt.

Fredagshungriga beställde vi mat direkt. Jag valde helstekt rödtunga med rödbetor och kapris och det gjorde Sanna med.

Så himla gott. Måste börja äta fisk oftare.

Vi åt och pratade, pratade och åt. Vi känner varandra så himla väl efter 40+ år och har funnits vid varandras sidor genom både med- och motgångar. Inte minst när pappa dog i höstas har hon funnits där för mig om jag velat prata, gråta eller bara ta en promenad och det har betytt enormt mycket.

Sedan promenerade vi genom Humlegården upp till tåget och for hem. En mycket trevlig afton.

Lördag morgon vaknade jag klockan fyra av den här lille gynnaren som hade parkerat på min balkong. Alltså koltrastar, det gör nästan ont i hjärtat när man hör dem sjunga. Vårens mesta sångare. Vågade inte skjuta upp balkongdörren för jag var rädd att den skulle flyga iväg så det fick bli en bild genom den pollenfläckiga rutan.

Värmen var tillbaka. Så efter frukost och ett pass i gymmet tog jag en långpromenad in mot stan. Hade ett par ärenden att göra men på stan var det mest turister ute. Ringde Martin för att höra om han skulle med på en fika men han satt och skrev på sin nya deckare för fullt och jag ville inte störa i skrivprocessen så det fick bli en pitstopp med cappuccino och läsbart på egen hand. Och så satte jag på SVT Play i mobilen för att få se lite av bröllopet. Prins Harry och Meghan, vilket stiligt brudpar, inte sant?

När jag kom hem satt jag och jobbade en stund. Sedan for jag till det här stället för att träna en stund.

Solen sken, vinden var ljum och slagen satt, skönt!

Avslutade med att chippa en stund. Alltid tre bollar.

Lördagar är min tvättdag så klockan fyra gick jag ner i tvättstugan. Nymanglade lakan – finns det något skönare? Trött efter fredagen eftersom jag låg och kollade på film halva natten när jag hade kommit hem så blev det lördagskväll hemma i egen ro. Jag hade förutsett nog köpt lax och en ny tub wasabi så jag gjorde  sashimi till middag som jag åt framför tv:n.

På söndagen vaknade jag tidigt, förstås, och gick direkt ut och tog en lång powerwalk, förstås. Älskar tidiga morgnar så här års när ingen annan än fåglarna och rådjuren är vakna och jag har hela stan för mig själv. Kom hem, åt frukost och löste DN:s korsord som brukligt på söndagar. Jobbade en stund innan jag åkte över till mamma. Fastnade vid syrenerna på vägen som luktade övernaturligt gott.

Vi gick till kaféet och fikade och där vi fick sällskap av Tony. Jag tråkade mamma att hon lite såg ut som en Florida-tant, ni vet en med gigantiska solbrillor och lilafärgat hår, haha! Fast nä, lila hår har hon förstås inte. Vi satt i alla fall kvar länge och njöt av eftermiddagen, jag skrev lite medan mamma lyssnade på en ljudbok. Och så drack vi mer kaffe.

Sedan gick vi hem. Jag såg till att betala hennes räkningar och gjorde en fruktsallad med mango, blåbär och banan. Och så vattnade vi i alla nyplanterade krukor på framsidan, det ska ju fortsätta att vara torrt och varmt hela veckan så det behövs verkligen.

Ja, sedan åkte jag hem till mig och Sanna dök upp efter jobbet och lånade en svandunsjacka och ett tjog pärlhalsband eftersom hon ska på fest med Gatsby-tema. Jag satte mig en stund på balkongen, åt en laxsallad ihopsvängd på resterna från lördagen, läste och filosoferade över vad jag ska plantera för nytt i mina krukor – vill gärna ha något som bina och humlorna tycker om. Och när jag ska få tid till det. Något svar kom jag inte fram till, men skönt var det.

Over and out