Modeveckorna avlöser varandra och jag frossar i fina kollektioner från New York, London, Milano och Paris. Uppfriskande att ändå se så mycket svart till våren – vår brukar vanligtvis handla mycket om ljusa pasteller, men den svarta trenden som ju redan den här säsongen tagit ett rejält kliv tillbaka in på modescenen fortsätter även i vår.

Jag har nog aldrig burit så mycket färg som 2019. Någon som har inspirerat mig att ta ut svängarna är Linn Eklund. Kika in deras instagram och inspireras av deras unika stil. Samtidigt känns det lite skönt att få krypa in i svart igen, och att bära svart på våren är bara så snyggt och stilsäkert. Här kommer vårens enligt mig tio bästa visningar från modehuvudstäderna.

 

The Row

I sann minimalistisk anda serverade The Row en ruggigt snygg kollektion – vill ha allt. Ashley och Mary-Kate Olsen lågmälda lyxmärke blir bara bättre och bättre och snarare än att förlita sig på trendprodukter så gör de sin grej och har byggt upp sitt varumärke kring garderobens stöttepelare, om än högt prissatta. Magin finns i detaljerna, det är hög kvalitet och nedtonat men där finns alltid en twist.
Photo: Courtesy of The Row

 

Michael Kors

Någon pessimist är han inte, den gode Michael Kors. I stället tror han på kraften som positivitet för med sig och den känslan flödade på catwalken. Till våren 2020 har han inspirerats av hur hans förfäder immigrerade till USA, men på ett optimistiskt sätt. I huvudfärgerna rött, vitt och blått visades fint skrädderi och mycket bärbara looker. Jag längtar efter att gå runt precis så här!
Foto: Alessandro Lucioni / Gorunway.com

 

Victoria Beckham

Ända sedan Victoria Beckham lanserade sitt eget märke för tio år sedan har jag tyckt väldigt mycket om hennes kollektioner. Vårens kommande är inget undantag. Tänk 70-tals bourgeois-chic men med ett rejält stänk av färg i fräscha kombinationer. Stor fokus på klänningar i lätta tyger och figursmickrande snitt, men där syntes också snyggt skurna kavajer med breda slag, raka långbyxor och chiffongblusar över polotröjor – cool!
Foto: Filippo Fior / Gorunway.com

 

Margaret Howell

Ett okänt för mig men vilken snygg visning av Margaret Howell! Hur har jag kunnat missa att hon har varit i branschen i fyra decennier? Hennes vårkollektion var full av starka unisex-siluetter, skräddade kostymer, löst skurna jackor burna matchade med avsmalnande byxor nedstuckna i strumpor och platta lädersandaler, eller skjortor över Bermuda-shorts återigen till kombinationen strumpor-lädersandaler. En väldigt bärbar och estetiskt tilltalande kollektion i neutrala färger, vilket gör det möjligt att kunna addera sin egen individuella touch.
Foto: Alessandro Lucioni / Gorunway.com

 

Burberry

Sedan Riccardo Tisco tog över som chefsdesigner har Burberry bara blivit bättre och bättre. Till våren 2020, har Tiscos italienska sida fått komma fram än mer, och kollektion som fått namnet #Evolution erbjöd något för alla – italiensk glamour i kombination med klassiska siluetter inspirerade från den viktorianska eran då Burberry grundades. Färgmässigt dominerades kollektionen av grått, khaki, vitt, svart och toner av silver.
Foto: Filippo Fior / Gorunway.com

 

Bottega Veneta

Hypen kring Bottega Veneta har slagit i taket och SS20-visningen, som var den andra med brittiska Daniel Lee vid rodret, minskade knappast modehusets status. Till nästa vår erbjuds en garderob för kvinnan som vet precis vad hon vill ha: ribbstickade klänningar med cut-outs, jeans, läderplagg, skjortor med draperingar och lager på lager. Vackert, stilrent och minimalistiskt men ändå med en edge. Färgskalan var koncentrerad kring neutraler som beige, brunt och svart med accenter av rött, orange och blått.
Foto: Filippo Fior / Gorunway.com

 

Jil Sander

Ett av mina favoritmärken Jil Sander, med paret Luke och Lucie Meier vid rodret presenterade deras tolkning av konstnärlig enkelhet. Kollektionen var urfin, minimalistisk i sann Jil Sander-anda men där vackra prints och utsmyckningar adderade något nytt intressant. Bland annat syntes luftiga bussaronger, jerseyklänningar, strukturerade långbyxor och plisserade kjolar i de dominerande färgerna svart, vitt och khaki.
Foto: Alessandro Lucioni / Gorunway.com

 

Dolce & Gabbana

Safari but make it fashion! Jag har tidigare inte varit något stort fan av Dolce & Gabbana men den här visningen fick mig på fall. Uppenbarligen har naturens under varit en stor inspirationskälla för på catwalken dök den ena safariinspirerade outfiten efter den andra upp. Jag fullkomligt älskade hela kollektionen, särskilt klänningarna med djurmotiv och de galet snygga skinnkjolarna med matchande jackor.
Foto: Filippo Fior / Gorunway.com

 

Lanvin

Bruno Sialelli tog över som chefsdesigner Lanvin i fjol och har nu börjat föra fram sin vision av det historiska modehuset. SS20-kollektion hade getts ett nautiskt tema som översatts till överdimensionerade sjömanskragar, boxiga boucléjackor, skräddade kostymer dekorerade med vågor och plisserade och draperade klänningar i skimrande tyger. Charmigt, lekfullt och riktigt snyggt!
Foto: Filippo Fior / Gorunway.com