Frukosten är avklarad och jag har bränt av ett pass i gymmet. Nu står väskan packad och klar för alldeles strax reser jag till Lund. Så peppad på en 48-timmars långhelg i Skåneland där våren vaknar först och sommaren håller i sig längst, och resan blir ännu härligare av att jag ska på Humorfestivalen. Jag hoppas få möjlighet att träffa Sara också som ju bor i Lund numera. Inte råder det någon brist på smultronställen heller; krogar, butiker, museer, golfbanor, promenadstråk, här finns något för alla.

Jag kommer fram tidig eftermiddag, så först tänkte jag ta en långpromenad runt stan och dricka kaffe på mitt favoritkafé Love. Middagen tar jag lite på uppstuds och ikväll ska jag sedan se Martin Svensons humoristiska föreställning ”Selfie – en skev självbild”, där han utforskar det mänskliga, det sköra och det galet humoristiska i att vara människa. Lovar gott,

Lördag morgon blir det antingen ett löppass bort runt St Hans backar eller ut mot Dalby. Sedan ska jag bara ta dagen som den kommer och njuta av sensommarvädret. Strosa på stan. Besöka saluhallen. Sitta och läsa.

På eftermiddagen blir det ”Om jag vore statsminister…”, en livlig debatt med ett gäng profiler från humorns värld; Anna Blomberg, Per Andersson, Göran Gabrielsson och Johan Wester som ska diskutera hjärtefrågor och hur de skulle regera om de vore statsminister. Programledare är Hans Rosenfeldt så jag tror att det kan bli riktigt bra.

Lördagens sista gig är ett 4-pack standup med Anders ”Ankan” Johansson, Ann Westin, Karin Adelsköld och Robin Paulsson. Jag gillar alla fyra men kanske särskilt Ankan. Ska bli kul att se honom live.

Det är planen i stora drag. Hemfärd blir det först söndag eftermiddag så jag har en hel dag till i Lund att bara njuta. Räkna med tips efter helgen, inbäddade i sensommarluft. Och följ mig gärna på instagram @sweetspotstories för fler uppdateringar!