”Jag har insett att julen är … tiden då man ska vara med dem man älskar … Här är jag mitt i femtioårsåldern och helt ­ovetande har jag spenderat större ­delen av mitt vuxna liv med en knubbig anställd. Och … och lika mycket som det smärtar mig att säga det, det … kan vara så att den människa jag älskar, i själva verket, är … du.”

Julhjälten nummer 1, Bill Nighys åldrande ­rockräv Billy Mack i den moderna julklassikern ”Love actually”.

Jag kunde inte låta bli, några guilty pleasures måste man väl ändå få ha, så igår bänkade jag mig framför bioduken här hemma med julfilmernas julfilm och en rejäl trekant manchegoost och njöt medan mörkret föll utanför fönstret.

Det är inte klokt så mörkt det varit i Stockholm den senaste tiden. Fasen vad kämpigt det är med det lilla dagsljus vi får. Men nu har det vänt! Våren 2019 är närmare än du tror och vårmodet likaså – de första plaggen har redan landat i butikerna. Jag har passat på att investerat i en kamelhårsfärgad kashmirtröja som kommer att bli mycket användbar i vår. Jordiga toner är nämligen tillbaka stort, alla nyanser från sand, latte, nougat till en djup beige, och min tröja från från Massimo Dutti har en helt perfekt ton tycker jag.

Först ska vi bara stänga det här året. I morgon öppnar vi lucka 24 i julkalendern och sedan är det bara en vecka kvar av 2018, ett år av både toppar och dalar, stor sorg men också enorm glädje. Jag tänker framförallt på akenberg, vårt nya bolag som vi lanserar om bara ett par veckor. Jag måste nästan nypa mig i armen, så tacksam och exalterad är jag över att det har blivit verklighet, men mer om det nästa vecka då det blir Nyårslista med lite uppföljning, tillbakablickar och målsättningar inför 2019.

Nu ska jag stänga av min dator, värma på glöggen och sätta igång att griljera skinkan. En synnerligen god jul önskar jag er.