Onsdag, bara två dagar kvar nu. Två dagar innan den stora drabbningen i Des Moines. Jag tänker förstås på Solheim Cup. Har europeiskorna det som krävs för revansch mot de titelförsvarande amerikanskorna?

Jag tror det. Europa har ju alltid varit duktiga på att skapa en bra laganda, se bara på hur det gick förra gången SC spelades i USA 2013. De vanligtvis så självsäkra och rätt kaxiga amerikanskorna inte bara förlorade, de fullständigt krossades av europeiskorna.

Vi (ja vi, lite måste man väl ändå få skriva in sig i laget) är nog lite mer avslappade som lag tror jag, vi har lättare att släppa på individualismen och spela mer osjälviskt för laget. Så Europas damer har nog ett försprång där även om USA har hemmaplan. Tjejerna verkar ha genuint kul ihop och det är precis det som kommer göra att de ror hem det.

En rad svenskor har varit med genom åren och utgjort ryggraden i det europeiska laget, både som spelare och kaptener. Det är så häftigt att det även denna gång är två svenska spelare med, Anna Nordqvist och Madde Sagström som båda fick wild cards av kapten Sörenstam. Det fick ju även det danska stjärnskottet Emily Pedersen. Det är kul att Sörenstam satsar på de unga hungriga spelarna, det tror jag är helrätt. Och det är lite extra kul att jag faktiskt tänkte tanken efter jag pratade med Madde för en tid sedan (läs här), jag tänkte att den tjejen kommer att spela in sig i Solheim Cup-laget. Och så gör hon det!

Oj, nu har klockan hunnit bli massor, jag måste rusa för jag ska in till stan för ett ärende och sedan möta upp bästa bästa Susanne på Cadierbaren för att kuckilura lite. Sedan väntar jobb innan jag måste hem för att packa klart. Imorgon åker jag ju till München. Hej svejs!

 

Foto: Tristan Jones