Så här såg jag ut häromdagen i ljusblå skjorta och jeans. Perfekt vardagsklädsel. Jag har en nyfunnen kärlek för skjortor, har inte riktigt gillat det förut men det är snyggt, ju! Jag ska definitivt bära det oftare. Butikerna är fulla av fint workwear-mode nu, enkelt skurna jackor, schyssta overaller, byxor och skjortor som inte förstörts av alltför gulliga detaljer. Jag är så nöjd med min ljusblå skjorta från Cos Stores, tror den kommer att bli en favorit den här våren och sommaren.

Annars då, har ni kommit igång efter påskledigheten än? Här har det varit full fart sedan i måndags men jag gillar ju när när bollen är i rullning och det är mycket att göra. I går kväll när jag kom hem var jag så trött i huvudet att jag varken orkade laga mat eller läsa bok. Ville bara ha något lättsmält. Så det fick bli mackmiddag och humor i form av Al Pitcher på paus (SVT Play). Riktigt bra faktiskt, både mackorna och Al Pitcher – han är suverän på att porträttera Sverige och svenskarna och jag skrattade högt för mig själv flera gånger och det händer verkligen inte ofta.

Att brista ut i skratt är väl ändå så jäkla härligt – och faktiskt rena hälsokuren. Vetenskapliga studier har visat att skrattet påverkar oss positivt på flera sätt, både fysiskt, psykiskt och socialt. Skrattet sätter fart på en rad biokemiska processer i kroppen som ökar produktionen av olika hormoner och endorfiner. Det är som ett flow i hela kroppen när man får till ett sådant där rejält skratt. Dessutom engageras många av kroppens inre organ tillsammans med stora muskelgrupper. Enligt forskningsrön motsvarar 100 skratt ungefär 30 minuter i ett gym!

Nu sitter man väl kanske inte och tänker ”ah nu förbättras min blodkärlsfunktion” när man skrattar, men man kan ju ändå känna hur skönt och bra det är. Och det är samtidigt väldigt intressant att se på vad som faktiskt händer i kroppen när man skrattar:

Ditt immunförsvar stärks.

Du förbättrar lungkapaciteten och ökar syreupptagningsförmågan.

Ditt blodtryck sänks.

Det löser spänningar och dämpar stress, oro och nervositet.

Du blir mer kreativ och löser problem bättre.

Du får en naturlig smärtlindring; skrattet resulterar i en frisättning av endorfiner som dämpar smärta och ger en känsla av välbefinnande.

Du får ny energi.

Din sociala förmåga ökar och det minskar konflikter.

Du blir mer attraktiv.

Du får en vältränad mage.

Skrattar bäst som skrattar sist!