Oh, vilket party! Så hette filmen från 1968 med Peter Sellers i huvudrollen och jisses att fredagens smokingfest var lika filmisk. Alltså, vilken fest. Vilken FEST! Det var Connoisseur som jag jobbar med som bjudit in till smokingparty tillika jubileumsfest för att fira 20 år in business på vackra Bjertorp Slott, och connoisseurer vet minsann hur man festar.

Bjertorp Slott ligger på Västgötaslätten, schlätta, och i fredags efter lunch satte jag mig på tåget till Skövde där jag hade bokat en hyrbil för vidare färd mot Skara. Jag hade kunnat köra hela vägen men kände att jag behövde sitta och jobba och resan skulle ändå gå snabbare dörr till dörr så att åka tåg var toppen.

Väl ankommen blev det uppfräschning, piffning och omklädning innan jag, Helena och Anna träffades för ett glas i deras hotellrum, här oerhört snyggt återgivet genom mina dassiga mobilbilder. Glada och förväntansfulla var vi i alla fall. Så kul att få glamma till sig för en riktig brakfest – det händer inte alltför ofta.

Jag kände mig helrätt och, om jag får säga det själv, faktiskt rätt snygg i min nya smoking från Filippa K. Som ni vet är jag inte någon klänningstjej, men coolt festklädd vill man ju känna sig ändå så jag körde smokingkavajen som den var utan något under och endast ett långt halsband som gick ner i v:et. Byxorna är lite vida i modellen med breda revärer och sprund nedtill så mina fuchsiaröda sammetspumps från Flattereds nya kollektion (de här) fick sin välförtjänta tid i rampljuset.

Sedan for vi till slottet där vi togs emot med en eldshow.

Medan skymningen sänkte sig öppnade vi den tunga ekporten och steg in i det eleganta jugendslottet från tidigt 1900-tal. Man kan verkligen känna historiens vingslag därinne. Under kvällen pratade jag lite med entreprenören Svante Andersson som äger slottet och det var kul att höra mer om dess historia.

Min vapendragare Peder som är chefredaktör för magasinet och som jag jobbat med i många år var förstås på plats. Alltid lika käck och stiligt klädd.

Temat för vårfesten, som de senaste två åren ägt rum på Bjertorp Slott, är Great Taste. Ni fattar själva innebörden. Fisk och skaldjur som otron, gratinerade musslor, olika laxar, ceviche, fish & chips (min favorit), Västerbottenpaj, Toast Skagen, (vansinnigt god), chèvre och rödbetsstick är ett axplock av vad som serverades. Plus ett frukt- och dessertbord som hette duga. Bland dryckerna fick vi prova sju olika sorters champagner och över 20 (!) olika fine wines. Jo, man tackar.

Underhållning var det förstås också, bland annat av Sveriges artistdrottning Charlotte Perelli och Martin E-Type. Efter midnatt blev det ett jäkla drag på dansgolvet där dj:n Charlie King stod för musiken.

Peder och härligaste Carl Robert hade ett moment.

Jag såg förstås också till att sno åt mig lite mystid med partygeneralen.

Tack för ett galet bra kalas Susanne – oförglömligt!  Inte minst kommer mina fötter att komma ihåg denna kväll för lång tid framöver, haha!

Over and out.