Ett land som står på min bucket list är Nordirland. Naturen verkar helt magisk och landets historia är inte minst väldigt intressant ur många aspekter. Och så Belfast. Belfast, Belfast, Belfast. Kan vara en av Europas mest spännande mindre storstäder just nu.

För den som älskar linksgolf är ju de brittiska öarna himmelriket med alla fantastiska banor. Som Royal Portrush, ett mästerverk ritad av Harry Colt som väl närmast är helig golfmark.

Här finns två linksbanor men det är framför allt Dunluce Links course som är den alla snackar om. Bilderna säger väl det mesta, så vackert. Fast den lär vara väldigt tuff, inte minst med tanke på att man spelar med naturens krafter i samma boll – fatta vad det måste blåsa när Nordsjöns starka vindar friskar i. Vissa av hålen spelar man farligt nära klippkanten och då är det inte mycket som stoppar sneda slag.

British Open spelades på Royal Portrush 1951 och 2019 återvänder majorn hit. Jag tror att det kommer att bli en helt fantastisk spelplats. Vad jag har läst så har man tagit mark från klubbens andra bana, Valley Course och gjort två helt nya hål för att banan ska bli ännu bättre och sannolikt svårare än den redan är.

Hetaste tipset? Spela Royal Portrush före proffsen den 18-21 juli 2019! Greenfeegäster är välkomna och priset för en runda på Dunluce Course startar på 190 pund.