Det är torsdag och dags för lite ögongodis. Jag sitter just nu och går igenom det sista i ett par texter som ska lämnas in men i tankarna är jag kvar i Tyskland. Mina dagar i München var helt fantastiska så jag vill gärna hålla mig kvar i detta mitt nyfunna land en tag till men tar ett raskt hopp från Bayern till ön Sylt på i Nordsjön.

På södra delen av ön ligger det fashionabla golf- och spahotellet Budersand om har en av Tysklands bästa banor. Den fina linksbanan är en skapelse signerad Rolf-Stephan Hansen och bjuder på såväl sköna fairways som förrädiska bunkrar och utmanande greener.

Jag älskar verkligen den här typen av landskap, det öppna och karga, dynerna, den vidunderliga utsikten över havet. Det kanske inte är lika charmigt när höststormarna dundrar in från Nordsjön, haha. Fast det förstås, om man får kura inomhus med oförändrad utsikt och en kanna te.

Hotellet är i alla fall femstjärnigt och, som ni ser, modernt designat med en lite sportigt elegant känsla. Här finns bland annat ett stort spa som jag gärna skulle vilja testa. Ön Sylt är en populär sommardestination men det är nog minst lika underbart, kanske till och med mer, att åka dit off-season när alla turister har åkt hem så att man får de långa sandstränderna för sig själv.

Får jag ett rum med den här terrassen så säger jag bara: Ge mig en stor klick Sylt – nu!