Hål 16, kl. 19:02 den 18 september, 2014.

”Vinden piskar på från alla håll känns det som, där två hav möts. Här styr naturen. Ett unikt läge. Släpljuset beskriver onduleringarna, de torvade bunkrarna och utmaningarna på de stenhårda greenerna. Linksgolf, bland det bästa i världen. Så som golf från början var tänkt att spelas.”

Ljuset, vinden, vattnet, vidderna. Falsterbonäset inbjuder till storslagna naturupplevelser, inte minst ute på Falsterbo Golfklubb. Denna skånska klassiker är en av Nordens få riktiga linksbanor och visst är det en väldigt vacker bana där den vilar i det sandiga landskapet på randen till Östersjön?

Jag har bara spelat Falsterbo en gång tidigare. Det var för rätt många år sedan och i dag minns jag inte alls hur det gick med spelet. Men det jag minns är att jag tyckte att naturen var så otroligt intagande. Dessutom är det ju inte så många golfbanor som kan stoltsera med en fyr!

Tyvärr hann jag inte åka runt något ute på näset den gången och missade att besöka Skanör och hamnen så det skulle vara roligt att åka tillbaka och under några dagar hinna se och göra lite annat utöver golfen. Passa på att hälsa på Jimmy förstås, som ska få slänga ihop en sådan här till mig! Jag skulle till exempel gärna vilja vara på plats under Falsterbo Horse show. Jag red ju i många år och saknar det faktiskt väldigt mycket. Kanske dags för en comeback…?

 

Foto: Peter Cordén, Golf is Art