God morgon torsdag och god morgon på er! Vilket underbart sensommarväder det har varit de senaste dagarna, eller hur? Ja, jag skriver sensommarväder för enligt min kalenderräkning så är september också en sommarmånad.

Jag har precis fått klart med att jag ska åka till Frankfurt ett par dagar i november. Jag ska skriva ett stort reportage om Tyskland och behöver göra lite research på plats i Frankfurt där jag inte har varit tidigare. Det ska bli superkul. Jag har verkligen börjat uppskatta Tyskland som destination, älskar Hamburg, älskar München och snart får jag alltså möjlighet att bekanta mig med Frankfurt som jag också tror att jag kommer att gilla.

Så, peppad av kommande resa serveras här en dos torsdagsinspiration i form av Tysklands Hamptons, ön Sylt. Jag har varit nyfiken på Sylt länge och skulle faktiskt ha rest dit i år var tanken för att besöka A-Rosa Resort & Spa. Nu hanns det tyvärr inte med så det får stå kvar på reseönskelistan.

I alla fall, Sylt är en väldigt speciell ö full av traditioner, charmiga vrår och lokala skatter. En ö där man kan finna sin egen lugna hamn både bildligt och bokstavligt. Störst intryck gör nog ändå öns dyner, kilometerlånga sandstränder och det unika natursceneriet. Och det ska väl sägas direkt; kom inte hit om du inte gillar att få sand i skorna.

Kombinationen med alla möjliga sportsliga aktiviteter som finns att göra och de små orterna där urban elegans möter maritimt glam gör i alla fall mig sugen på att åka dit på en gång. Jag bara älskar den traditionella arkitekturen och halmtaken på deras hus!

Sylt är en ö där blått möter grönt och utövare av golf har mycket att se fram emot – här finns fyra golfbanor som alla lär vara utmärkta. Mitt på ön i den flacka terrängen ligger 27-hålsanläggningen Golf Club Sylt. Tänk hedlandskap, vattenhinder och en rejäl mängd sand i form av bunkrar. Med tanke på att Sylt är en flack ö spelar vindarna från havet en ständigt närvarande biroll.

Från det första hålet ser man den karaktäristiska fyren i Kampen. Hål 9 och hål 18 delar på en stor dubbelgreen och med tanke på att den ligger precis intill det charmiga klubbhuset där folk sippar champagne medan de övervakar spelet ska man nog försöka spela in med finess, haha!

Nej, nu ska jag iväg på möte så vi hörs lite senare!

 

(Bildkälla här och här.)