I dag kära ni tänkte jag att vi skulle ta en tur till Frankrike, närmare bestämt till Bordeaux, en av mina sweet spots. Det har ju varit så himla grått och regnigt de senaste dagarna så det är dags att släppa in lite solsken.

Jag har besökt Bordeaux tre eller fyra gånger nu och det är alltid lika härligt där. Förutom att stan är väldigt vacker så är mixen av mode, mat, kultur och arkitektur toppen och koncentrerad på en väldigt liten yta. Kika in på bloggen till helgen så ska jag ge er sju utmärkta anledningar till varför ni borde åka dit!

Gillar man golf så har man en åttonde anledning. Regionen är ett av Frankrikes bästa golfområden och runt Bordeaux finns ett dussintal banor av hög klass. Mitt bästa tips är Golf du Médoc Resort.

Golf du Médoc ligger inbäddat mellan Girondes flodmynning och Atlanten nordväst om Bordeaux, vilket som alla vet, eller borde veta, är vinets huvudstad. Resorten har två banor, jag har bara spelat Châteaux som anses vara den bästa. Det här var för säkert tio år sedan och jag minns inte alls hur det gick, mer än att banan är så fin – och en rejäl bit att tugga i sig, haha! Lång och tuff med enorma greener och fallgropar överallt.

Oktober är kanske den bästa månaden att unna sig en höstweekend hit. Vädret är fortfarande behagligt samtidigt som löven börjat skifta färg och bjuder på en snygg fond.

Jag är ju enormt förtjust i tallar. Jag tycker de är fascinerande och så doftar de så himla gott. I Aquitaine som Bordeaux tillhör finns många stora tallskogar och även på Golf du Médoc är tallar ett viktigt inslag i de sandiga markerna.

Jag är lite sugen att åka tillbaka och uppleva även den andra banan, Vignes. Av vad jag har hört så ska den vara minst lika fin där den meandrar sig fram i hedlandskapet, kanske till och med ännu roligare att spela.

Vill ni ha extra hög mysfaktor? Bo kvar på resorthotellet som har ett superhärligt spa och en gourmetrestaurang. Och jag faktiskt lova att ni kan förvänta er meny och en vinlista som är tiptop!