Hello folks! Igår var det ett riktigt skitväder här i Stockholm och jag fick akutlängt efter sol och värme. En snabb koll på väderkartan visade att på Mallorca var det minsann 24 grader varmt och solsken. Kan man egentligen få för mycket av Mallorca? Nä, jag tror faktiskt inte det. Palma är dessutom en alldeles underbar stad som alltid får mig på fall. Jag var ju där tidigt i våras och det var så otroligt skönt att kunna gå med en tröja eller en tunn jacka på sig medan det var full vinter därhemma. Kanske borde jag skaffa mig en liten skrivarlya där? Tanken är god.

Det som är så spännande med Mallorca är att ön hela tiden utvecklas, här möts välbevarad charm med nya influenser. Jag är till exempel väldigt sugen på att besöka Son Brull, ett gammalt jesuitkloster i utkanten av Pollença som förvandlats till ett exklusivt boutiquehotell. Vill man spela golf finns det hur många fina banor som helst att välja mellan.

På Mallorcas nordöstra del inte långt från Son Brull ligger ett ofrånkomligt stop: Alcanada. Denna supervackra 18-hålsbana är en av Robert Trent Jones Jr. skapelser och det märks. Vi talar ren och skär g-o-l-f-g-l-ä-d-j-e.

Banan smälter så perfekt in i det  mallorkinska landskapet och här finns alla ingredienser jag gillar: knotiga pinjeträd, olivlundar, havsutsikt och till och med en liten fyr på en ö som man ser från i stort sett alla hål. Magiskt! Dessutom har Alcanada layoutats utfrån filosofin ”easy bogeys and difficult pars” så banan verkar vara riktigt rolig. Alcanada ägs för övrigt av familjen Porsche, bara en sån sak! Men nu ska jag sluta plädera – låt oss i stället njuta av utsikten tillsammans.