Så här års får jag alltid lite extra vårlängt. Suget efter sol blir knappast mindre av det oerhört trista gråvädret vi har haft. Jag tror att igår var första dagen på länge som jag ens skymtade solen på ett par veckor – och så kan det ju inte vara.

Under många år brukade mina föräldrar varje vår hyra en lägenhet nere i Spanien och då hängde jag ofta med. Svältfödd på sol och värme blev det som ett andningshål från svenskt gråslask.

Längtan efter vår blir inte mindre av tanken på det här stället, Meliá Villaitana, som jag förmodligen ska besöka om ett par månader. Yay! Resorten ligger mitt på Costa Blanca mellan Valencia och Murcia, ett område där jag inte har varit tidigare men som jag är väldigt nyfiken på.

Costa Blanca fick nyligen utmärkelsen ”European Golf Destination of the year” vid  IAGTO Awards, som är branschorganisationen för golf-turistnäringen, så vill man spela golf är man mycket att se fram emot. Det finns flera superfina anläggningar på den här kuststräckan och Meliá Villaitana anses som en av Europas bästa golfresorter. Det ser i alla fall helt magiskt ut.

De två golfbanorna Levante och Poniente är designade av Jack Nicklaus och Levante lär vara en av kustens absolut bästa.  – och visst är utsikten underbar, eller vad säger ni? Tack vare bergen som skyddar mot de kalla vindarna från norr har området ett speciellt mikroklimat vilket innebär 320 soldagar och skön temperatur året om. Som klippt och skuret för mig alltså!

Anläggningen är byggd som en spansk by med smala gränder, pittoreska torg och små charmiga restauranger. Förutom golfen finns allt det där andra man vill ha på en semester; generösa hotellrum, poolområden, spaanläggning, aktiviteter och flera restauranger. Dopp i havet och shopping finns i Benidorm tio minuter bort.

Behagligt var ordet.