Jag får emellanåt frågan om jag kan tipsa om ställen att åka till så här års som innehåller både golf och relax, men där man inte behöver resa så långt som till Thailand eller Florida. Visst kan jag det. Och vad passar väl bättre än att bege sig till sydligare breddgrader en kall och vit vinterdag som denna.

Dagens restips kommer här i form av Golf Santo da Serra på Madeira. Det är nästan så man tappar hakan, eller hur? Golfbanan ligger högt över havet och utsikten över Machicobukten får mig att vilja hoppa på planet på en gång. Kan vara något att hålla fast vid med tanke på gråvädret här hemma.

2015 korades Madeira till världens bästa ö-destination för andra året i rad i samband med World Travel Awards. Trots avsaknaden av badstränder finns det mycket att ägna sig åt och förutom golf i storslagen natur vill jag gärna cykla längs öns serpentinvägar, testa på canyoning, surfa och följa med på delfinsafari. Jag är också väldigt nyfiken på Funchal med sin sköna mix av det genuina och det moderna.

En av anledningarna till att ön särskilt lockar golfare är vädret. Klimatet är behagligt milt året om och för mig som helst inte spelar när det är upp emot 30 grader är det helt perfekt. Santo da Serra är dessutom mycket kuperad och då är det ju lätt att krokna bara av allt knatande upp och ner.

Santo da Serra har 27 hål och de tre slingorna är döpta till Machico, Desertas och Serras. De två förstnämnda utgjorde tävlingsarena för Europatouren mellan 1993 och 2015 och det säger en del om den höga kvaliteten och den spelmässiga utmaningen. Fullmatad med sinnesintryck kommer man garanterat också bli.

De fina picsen har Peter tagit.