Yes. Det är torsdag. Men inte vilken torsdag som helst, utan torsdagen den 1 februari. Sista vintermånaden. Och nu mina vänner är det bara 28 dagar kvar till våren!

I morgon åker jag till Göteborg för att förlusta mig i ett par dagar. Jag ska bland annat träffa min farbror Janne och hans Susanne och vi ska ut och äta middag, det blir en tur på stan förstås och promenad i fina Slottsskogen.

Med anledning av denna begivenhet är denna torsdags inspiration förstås västkustskt. Haha, försök att säga det snabbt: västkustskt! Mer bestämt kommer den från Forsgården där min begåvade vän Karolina är en mycket uppskattad klubbchef.

Jag har bara spelat där en gång tidigare, det var för en herrans massa år sedan när jag fortfarande var rätt grön. Så jag minns inte så mycket av banan och de olika hålen, mer än att det var ganska öppet med breda fairways och inte särskilt kuperat. Fast eftersom den inte ligger så långt ifrån havet (alldeles utanför Kungsbacka) så gör vinden ständiga attacker, vilket inte gjorde det lättare för den nybörjare jag var då. Jag hade fullt sjå med att försöka svinga, haha!

På Forsgården avgjordes förresten Scandinavian Masters både 1993 och 1996, vilket satte klubben på den internationella golfkartan. Fast då spelade man några av hålen på 9-hålsbanan, som ursprungligen ingick i klubbens första 18-hålsbana. Lite kul förresten, 1993 vann Peter Baker tävlingen och honom träffade jag ju när jag var på Mauritius i december.

Underbar atmosfär är det i alla fall på klubben. På senare år har de satsat jättemycket på barn och ungdomar. Bland annat har de golffritids dit ungarna kan komma efter skolan för att testa på golf och hänga med kompisar. Hur toppen är inte det?