Hål 12, kl. 06:32 den 17 september, 2014.

”Den kyliga septembermorgonens dimma har just lättat över de nyklippta greenerna. Solens strålar värmer äntligen, och jag har sedan gryningstimmen varit beredd att med kameran fånga ljuset i denna linksmiljö. Hård och rättvis turf. Sköna greener, tuff bana. En pärla.”

Jag hade två fina dagar i Göteborg i slutet av förra veckan. Det går inte att inte gilla Göteborg, eller hur? Allra helst vill man ju vara där när det är soligt och varmt, för när vädret är på sitt bästa humör är det inte mycket som slår västkusten. Havet, klipporna, sältan i luften, naturen, människorna, maten, allt är storartat.

Trots att det dröjer ett bra tag till innan de sköna temperaturerna återkommer tänkte jag att vi ändå skulle hålla oss kvar i Göteborg men göra en liten tidsresa ett par år tillbaka i tiden. Under 2014 höll Peter och jag på och jobbade som bäst med vår första gemensamma bok Golfilicious. Jag skrev för fullt och han for som en tätting över landet och fotade. Bland annat de här fina bilderna från Vallda Golf & Country Club.

När jag började skissa på upplägget och innehållet i boken så var Vallda, som ligger en bit söder om Göteborg, tidigt med på min short list. Och det är verkligen en fantastiskt vacker bana, skapad med inspiration från Skottland.

Hedkänslan, de omgivande ekskogarna, det öppna landskapet, strategiskt utlagda bunkrar och härliga men kluriga greener – allt på Vallda är välsmakande.

Även om ni inte spelar golf så tycker jag att ni ska åka dit ändå nästa gång ni är i närheten, bara för att njuta av platsen. Och vad ni än gör, missa inte att käka på Lyxells i klubbhuset, där Ingemar och Ingrid Lyxell och deras team briljerar i köket. En riktig gourmetkrog!

Våren brukar komma tidigt till västkusten så jag hoppas hoppas hoppas att den gör det även i år, för nu börjar jag få sug.