Äsch, vi kör väl en Mallorca-bana till, va?! Mars, april och maj är ju ändå bästa tiden att åka dit om man vill spela golf, då apelsinträden blommar och prästkragar och vallmor gör landskapet extra vackert. Son Gual och Alcanada nämns ofta som de två bästa banorna på Mallorca. Jag skulle vilja lägga till Son Servera.

Banan ligger på Mallorcas nordöstra sida alldeles intill en liten bukt vid Cala Millor och man spelar med utsikt över havet och över trädklädda berg. Knotiga gamla ekar och olivlundar kantar banan. Visst ser det vackert ut?

Jag spelade där för bra många år sedan och på den tiden var jag mycket vassar än jag är idag, men jag minns att jag tyckte att Son Servera var jättefin och väldigt speciell – och jag tror faktiskt att jag spelade hyfsat bra. Fast det kan å andra sidan haft att göra med den positiva semesterkänslan, haha! Om jag inte tar helt fel så var maten i restaurangen inte så dum heller. Spansk var den i alla fall och det brukar ju inte vara helt fel.

Alltså, jag älskar verkligen pinjeträd. Vet inte vad det är med dem som får det att sjunga i mitt bröst.

De 18 hålen är väldigt varierande, där de första nio är lite tricky och de sista nio öppnar upp för mer risktagande. Supersnabba greener överlag.

Vacker, utmanande, rättvis och rolig. Varför inte åka dit och testa den? Och så kan ni bo i någon av de underbara små byarna i närheten. Skulle jag gjort på direkten.