I morgon hoppar jag på tåget till Skaraslätten; ska på storbaluns som jag är mycket pepp på. Så jag tänkte, varför inte stanna kvar i de här trakterna och njuta av lite fina bilder från Herrljunga Golfklubb denna torsdag? Såklart vi ska!

När jag och Peter satt och diskuterade vilka anläggningar vi ville berätta om i vår första bok Golfilicious var Herrljunga tidigt med på urvalslistan. Banan är härlig och ligger i ett mjukt kuperat landskap, inte ligger långt ifrån Bjertorps slott dit jag ska i morgon. Har ni åkt tåg mellan Stockholm och Göteborg vet ni säkert att en av stationerna som tåget stannar vid är just Herrljunga.

De första nio hålen är mer av en parkbana som sedan byter karaktär under de sista nio då man spelar bland uråldrig löv- och barrskog. Det finns en hel del vatten som kommer i spel men det tycker jag bara är ett härligt inslag. Det finns något utmanande i att försöka slå över de där glittrande vattenspeglarna!

Åk dit och spela, banan är rolig och omväxlande och ni blir säkert inte besvikna.

Nu ska jag göra en intervju med den här spännande kvinnan och sedan väntar möte på Vass PR innan jag måste hem för att putsa, diska, tvätta, damma – och packa inför helgen. Ha en fin torsdag nu!

Foto: Peter Cordén, Golf is Art