God morgon! Ännu en het dag har vi lagt bakom oss och ytterligare en ny väntar. I dag ska det bli upp emot 33 grader här i Stockholm, helt galet! Det känns nästan som att Sverige har förvandlats till ett nytt Spanien. Jag har fått så mycket sommar i mig – tänk att min kropp är så glad i denna värme.

Mår ni bra? Hoppas det. Apropå Spanien, i går satt jag och kollade i gamla fotoalbum – jag var rätt bra på att göra fina album i den analoga tidsandan – och hittade bilder från Estepona väster om Marbella. Mina föräldrar hyrde under många år en lägenhet i utkanten av Estepona dit vi brukade åka under påsk, svältfödda på sol och golf. Jag har så många härliga minnen därifrån, och tänk all golf vi spelade. Herregud, jag var verkligen fanatisk då. Oftast spelade vi på El Paraiso som ligger strax intill där vi bodde, men ibland gjorde vi dagsturer längre bort. Ett av mina absoluta favoritställen är San Roque men det kan vi kika på en annan vecka för nu har jag nämligen upptäckt den här läckra resorten som jag vill tipsa om: Finca Cortesin Hotel, Golf & Spa.

Finca Cortesin ligger strax väster om Estepona och är en superfin resort med en golfbana som lär vara en av de bästa i Spanien. Det finns ju en drös att välja bland, om vi säger så, särskilt här nere på den spanska solkusten.

Tänk korkekar, olivträd, generösa fairways med berg på ena sidan och Medelhavet på den andra – och mer än 100 bunkrar.

Tre gånger har Volvo World Match Play Championship spelats här.

Att hitta nya resorter har blivit något av en hobby för mig. Jag älskar att hitta små pärlor och ju mer under radarn de flyger desto bättre. Jag tror att sista gången vi var i Estepona var typ 1998 så då hade Finca Cortesin inte öppnat ännu, det gjorde de först 2009. Med tanke på hur otroligt fint det ser ut är jag sjukt sugen på att åka dit.

Hur vacker är inte den här entrén? En spansk finca beskrivs vanligen som en gård och det kan handla om såväl ett stort gods som ett litet lantställe. Många av gårdarna har nu blivit varsamt renoverade och förvandlats till moderna boenden eller resorter, som väl är med den ursprungliga charmen i behåll. Och i Finca Cortesins fall i klassisk andalusisk arkitektur, en stil jag alltid har gillat.

Det finns många skäl att bo så här på sin semester. Till och med hotellets standardrum ger ringar på vattnet. Det finns förresten inga standardrum på hotellet utan bara sviter.

Ja, tack! Kan så se mig sitta i den här loungen med en drink under siestan, haha.

Utöver golfen kan man underhålla sig med simning, tennis och padel, plus gå på spa. På resorten finns förutom hotellet även villor och townhouses som jag tror att man kan köpa?

De har förstås också en egen beach club på stranden en bit därifrån. Fattas bara annat.

Finca Cortesin, ett av de smartaste ställena att fly till i höst. Kom ihåg var ni läste det först.