Terve, terve! Mitä kuuluu?

Mitt finska arv till trots – min mormor kom från Uleåborg – har jag knappt varit i Finland. Någon gång i Helsingfors när vi var små och så en blixtgenomfart när vi åkte till Sankt Petersburg på skolresa i åttan, det är allt. Lite synd, för jag är rätt säker att jag skulle gilla Helsingfors, och helsingforsarna. Det är trots allt en del av min identitet och min bakgrund. De senaste åren har ju Helsingfors dessutom blivit Nordens mest hajpade stad så det börjar bli hög tid att åka dit känner jag och upptäcka alla nya restauranger, coola barer och trendiga butiker.

Ett golf-ställe jag är nyfiken på, som dock inte ligger i Helsingfors utan en timme norr om, är Linna Golf. Jag hörde av en bekant till mig, Michael, att Linna tillhör Europatourens portfolio av associerade anläggningar (tror de är totalt 28 stycken) så det verkar vara ett toppenställe. Fint ser det ut att vara i alla fall – och jag älskar ju tallar!

Finland har precis som Sverige väldigt vacker natur, inte minst med alla sina tusentals sjöar. Linna ligger förvisso i närheten av en sjö men trots det finns det inte mycket vatten på banan att tala om, däremot alla dessa vackra träd. Vilket påminner mig om när jag en gång spelade Ingarös skogsbana … Då var det mer än ett träd som stod i vägen, om man säger så.

Banan verkar i vilket fall som helst rolig att spela. Linna är dessutom en hel resort där man kan bo över, gå på spa och, eftersom vi talar om Finland här, bada bastu så några dagar här lär göra gott för både kropp och själ.

Det var dagens golfiga reseinspiration, hoppas att ni gillar det!