Hörrni, om ni följer med vad som händer på tourerna så har ni väl koll på att Evian Championship börjar i dag? Årets sista dammajor. Riktigt spännande ska det bli eftersom Anna Nordqvist lär vara på hugget för att försvara sin titel från i fjol. Dessutom är Pernilla (Lindberg) med som varit så vass i år, plus de andra svenskorna Dani Holmqvist, Madde Sagström och Carro Hedwall som ju slog till med seger i genrepet i Lacoste Ladies Open de France förra veckan – hallå?! Äntligen, säger jag. jag har ju väntat på att det ska ta fart för Carro ända sedan triumfen i förra Solheim Cup så det är kul att det börjar lossna nu. Jag hoppas verkligen att det ska gå hela vägen för någon av tjejerna men startfältet är ju tufft.

Så, när tävlingen nu drar igång, vad kan väl vara mer lämpligt att vi i dag tar en tur till Evian Resort, spelplatsen för mästerskapet?

Resorten ligger i den charmiga byn Évian-les-Bains vid foten av Alperna och på första parkett vid Genèvesjön. Om namnet låter bekant så jodå, visst är det härifrån det välkända mineralvattnet kommer. Upptäckten av det hälsobringande mineralvattnet lär ha skett 1790, då markisen Lessert under en promenad drack vatten ur en källa på sin gode vän Monsieur Cachats ägor. Markisen som led av njurproblem lär ha upptäckt att hans hälsa förbättrades av källvattnet – et voilà! In på 1820-talet öppnade de första termalbaden och sedan dröjde det inte länge förrän Évian blev en destination på modet.

Kurorten är inte bara en oas med sitt hälsobringande källvatten, utan också en plats för magiska naturupplevelser – och golf. Evian Resort är en höjdare för alla som älskar kvalitetsgolf med ett vackert sceneri. Jag har tyvärr inte haft tillfälle att spela banan själv men har varit i trakten och vet hur vackert den ligger. Men enligt ryktet får man vara beredd på hårt motstånd; för något år sedan genomgick den över 100 år gamla banan en renovering för att bli än mer spektakulär och strategisk. Fast jag tänker att om man får spela golf med den här utsikten så må det vara hänt att man inte får ihop någon score.

Resorten har två hotell, Royal Palace eller Hôtel Ermitage, och jag säger ”ja tack” till vilket som. Kanske allra helst Royal Palace som är 5 star, med allt vad det innebär. Alpromantik x lyx verkar ju inte helt fel. Självklart har de också ett stort spa på resorten.

Vill man ägna sig åt annat än golf kan man ge sig ut på sjön för diverse vattensporter, vandra i bergen eller flanera i den charmiga byn.

Det var det. Glad torsdag på er!

 

Foto: P.Thiriet, Ot Evian