Klär mig i:
Kavajer, kavajer, kavajer. Har en återuppväckt kärlek till kavajen, klassikern som ingäår i den ultimata basgarderoben och alltid får mig att känna mig välklädd. Jag har investerat i ett par nya den här säsongen, bland annat denna skräddade enkelknäppta i tweedkvalitet från Massimo Dutti.

Ser fram emot: Nästa vecka då vi tar Akenberg till NEW YORK! Vi är så laddade att inta New York och det ska bli väldigt spännande att se hur vårt varumärke kommer att tas emot.

Läser just nu: Fredrik Lindströms nya bok ”100 svenska dialekter”. Med min fascination för språk så kunde man väl ana att jag skulle gilla den här boken och den är faktiskt precis så bra som jag trodde. Lindström som är språkhistoriker i grunden har ju gjort en rad populärvetenskapliga språkprogram i tv och radio under senare år (”Värsta språket” och ”Svenska dialektmysterier” med flera). Med sin nya bok både underhåller och förklarar han våra olika svenska dialekter, från sydligaste Skåne via nordligaste Norrland till den svenska som pratas i Finland i dag. Otroligt intressant och spännande, inte minst då det följer med en ljudmodul där man kan höra hur en dialekt låter samtidigt som man läser om den. Lindström har helt enkelt spelat in en massa färgstarka personligheter från hela landet som tar en med på en underbar dialektresa. Bara att trycka på en knapp och lyssna – riktigt rolig!