Korvfestivalen

Korv är kultur. I dag öppnar Korvfestivalen på Münchenbryggeriet i Stockholm, en festival helt dedikerad till korv i alla tänkbara former och varianter – långa, smala, korta, tjocka. Gå dit och lär mer om korv och provsmaka både nya och gamla korvklassiker tillsammans med spännande korvtillbehör från ett 40-tal utställare.

Pågår 8-10 mars.

(Foto: Marcus Gustafsson)

Jesper Waldersten på Fotografiska

På Fotografiska i Stockholm hittar man alltid intressanta fotoutställningar. Med start i dag tar en av Sveriges mest egensinniga bildkonstnärer Jesper Waldersten plats på museet. Jag har alltid gillat hans teckningar så jag ser fram emot att se ”All over”, hans första fotografiska utställning, som bjuder på svart humor och stark igenkänning och som ställer frågor kring vad det egentligen innebär att vara människa.

Pågår 8 mars – 9 juni.

(Foto: Jesper Waldersten)

Thierry Mugler på Montreal Museum of Fine Arts

Glamour extra allt. Om det är någon som personifierar åttiotalets extravagans så är det den franske modeskaparen Thierry Mugler. Jag minns än i dag hur exalterad jag blev när jag såg hans många gånger spektakulära visningar med supermodeller som Nadja Auermann, Emma Sjöberg (numera Wiklund) och min absoluta favorit Linda Egvangelista på catwalken. Jag tror till och med att mamma hade något plagg av Mugler som jag gjorde allt för att försöka sno åt mig. I mars är det världspremiär för utställningen ”Thierry Mugler: Couturissime” på Montreal Museum of Fine Arts. Har ni inte vägarna förbi Montreal så kommer som tur är retrospektiven sedan att vandra vidare till Europa i höst.

Pågår 2 mars – 8 september (Montreal).

(Foto: Emma Sjöberg during the shooting of the video for George Michael’s song “Too Funky,” Paris, 1992, directed by Thierry Mugler. Foto: © Patrice Stable. Outfit: Thierry Mugler, Les Cow-boys collection, prêt-à-porter SS/1992.)